αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να ψάξεις για δουλειά

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να ψάξεις για δουλειά

Η αλήθεια είναι, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με την αναζήτηση εργασίας και το ψάξιμο νέων επαγγελματικών ευκαιριών. Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι στη χώρα μας κάνουν διακοπές, βρίσκονται το μεγαλύτερο διάστημα σε κάποια παραλία και σίγουρα δεν απαντούν (τουλάχιστον άμεσα) σε επαγγελματικά emails.

Από την άλλη μεριά, τα περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων είναι επίσης σε… παραλίες ή εργάζονται σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς. Κάπως έτσι, δημιουργείται ένα περίεργο κλίμα και από τις δύο μεριές -του υποψήφιου εργαζόμενου και του υποψήφιου εργοδότη- και το καλοκαίρι έχει καθιερωθεί ως μια «νεκρή» περίοδος, σε σχέση με την αναζήτηση εργασίας.

Κι όμως, το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή περίοδος για να αναζητήσεις εργασία. Το αμερικανικό The Muse, παραθέτει την άλλη πλευρά, σημειώνοντας ότι αρκετές εταιρίες ψάχνουν για νέους εργαζομένους το καλοκαίρι. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσεις» και να πάρεις την επόμενη επαγγελματική σου ευκαιρία. Παρακάτω, θα δεις τους 4 βασικούς λόγους, για τους οποίους το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να ψάξεις για δουλειά.

1- Λιγότερος ανταγωνισμός

2- Τα στελέχη προσλήψεων είναι λιγότερο απασχολημένα

3- Έχεις πιο χαλαρά ωράρια, άρα είσαι ευέλικτος για τη συνέντευξη

4- Οι επαφές σου έχουν χρόνο για συναντήσεις (και να συζητήσετε για δουλειές)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =