αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζεις το παράλληλο project σου σαν κανονική επιχείρηση

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζεις το παράλληλο project σου σαν κανονική επιχείρηση

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν ένα παράλληλο project. Το είδαμε και μέσα στην πανδημία ακόμα πιο έντονα. Μπορεί να είναι ένα νέο app, ένα blog, ένα κανάλι στο YouTube, ένα επαγγελματικό προφίλ στο Instagram ή η δημιουργία κοσμημάτων. Αλλά εδώ παρουσιάζεται συχνά ένα πρόβλημα: Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν ένα παράλληλο project, το βλέπουν περισσότερο σαν… χόμπι, παρά σαν επιχείρηση ή business δραστηριότητα. Λάθος κίνηση.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Aν θες να προσελκύσεις ένα κοινό γύρω σου, να δεις το project σου να αναπτύσσεται και -ίσως- να βγάλεις χρήματα στο μέλλον, πρέπει να δεις την κατάσταση πιο σοβαρά. Και όχι απλά να έχεις ένα project που θα το τρέχεις… χαλαρά όποτε έχεις χρόνο. Εδώ είναι λοιπόν 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζεις το παράλληλο project σου σαν κανονική επιχείρηση.

1# Οικονομικά οφέλη. Δες το πιο απλό: Ποιοι είναι οι Bloggers και οι YouTubers που βγάζουν χρήματα; Αυτοί που ανεβάζουν σταθερά νέο περιεχόμενο. Άρα αυτοί που βλέπουν σοβαρά την δραστηριότητα τους. Όχι εκείνοι που δημιουργούν περιεχόμενο… όποτε έχουν χρόνο. Αυτό μπορεί να είναι καλό για χόμπι, αλλά δεν θα γίνει ποτέ επαγγελματική δραστηριότητα. Όποιο κι αν είναι το project που έχεις ξεκινήσει λοιπόν, αν θες να έχεις οικονομικά οφέλη από αυτό στο μέλλον, θα πρέπει να το δεις σοβαρά. Α, και μην περιμένεις να γίνεις εκατομμυριούχος μέσα σε έναν μήνα. Πρέπει να είσαι συνεπής σε βάθος χρόνου για να χτίσεις κάτι μεγάλο.

2# Personal branding. Ένα project μπορεί να πετύχει ή να αποτύχει. Τι είναι αυτό που μένει; Η «ταυτότητα» που έχεις χτίσει. Εσύ. Είναι το personal brand για το οποίο έχουμε μιλήσει σε πολλά άρθρα εδώ στο It’s Possible. Ναι, ένα παράλληλο project μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί άνθρωποι: Ξεκίνησαν ένα παράλληλο project και τελικά αυτό τους άνοιξε πόρτες που ούτε καν είχαν στον μυαλό τους. Γιατί έχτισαν το personal brand τους και έδειξαν «εκεί έξω» την δουλειά και τις δυνατότητες τους. Όλα αυτά όμως με μία προϋπόθεση: Πρέπει να το κάνεις σοβαρά. Αν έχεις π.χ. ένα σχεδόν… εγκαταλελειμμένο blog, κανείς δεν θα σε αναζητήσει και κανείς δεν θα σε εμπιστευτεί για κάποια συνεργασία.

3# Θα αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Που κολλάει αυτό στη συζήτηση; Είναι απλό: Αν ασχολείσαι με κάτι και βλέπεις ότι είσαι καλός σε αυτό, ανεβάζεις την αυτοπεποίθηση σου. Είναι εύκολο να χάσεις τη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου- ειδικά στην απρόβλεπτη εποχή που ζούμε. Αν όμως ξεκινήσεις να φέρνεις καλά αποτελέσματα πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα». Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα σου δώσει το κατάλληλο boost για να δουλεύεις πιο παραγωγικά στην συνέχεια. Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα συμβεί, αν έχεις ένα παράλληλο project που απλά… σέρνεται, δεν του δίνεις την απαραίτητη προσοχή, και όταν σε ρωτούν οι άλλοι δίνεις την εύκολη απάντηση ότι «δεν τραβάει».

4# Θα είσαι σε πιο ισχυρή θέση αν αποφασίσεις να πουλήσεις. Ναι, είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι. Αν το επιλέξεις. Αλλά οι επενδυτές μάλλον δεν θα «ποντάρουν» σε ένα… χόμπι. Θέλουν να δουν κάτι πιο έτοιμο, πιο επαγγελματικό. Θέλουν να δουν ένα project που έχει μία δομή. Πιθανόν και μία οργανωμένη ομάδα από πίσω. Και σίγουρα θέλουν να δουν ένα project που δίνει αξία και λειτουργεί. Αν θέλεις κάποια στιγμή να εξαργυρώσεις τον κόπο σου με μία πώληση, πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις σοβαρά το παράλληλο project σου. Έξτρα tip: Οι επενδυτές βλέπουν με πιο θετικό μάτι ένα project που τρέχει ως full-time δουλειά, αντί να είναι κάτι που τρέχει παράλληλα τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα. Μήπως να σκεφτείς να μπεις full-time σε αυτό που έχεις δημιουργήσει; Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μεγάλα ελληνικά brands που ξεκίνησαν ως παράλληλα projects, αργά ή γρήγορα οι ιδρυτές τους μπήκαν πλήρως σε αυτά για να έρθει η «εκτόξευση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ψυχοθεραπεύτρια παραθέτει 5 ψυχολογικά τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 10 =