αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να στοχεύεις στην τελειότητα

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να στοχεύεις στην τελειότητα

Ζούμε σε μία εποχή όπου η προσπάθεια για τελειότητα χαιρετίζεται ως αρετή. Με το πέρασμα των αιώνων, αυτό το ιδανικό έχει ενσωματωθεί στη συνείδηση μας ως κάτι που πρέπει να το προσπαθούμε με συνέπεια. Η τελειότητα είναι αυτό που μας οδηγεί να βελτιώνουμε τις προηγούμενες προσπάθειες και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας σε κάθε ευκαιρία. Αν και αυτό ακούγεται καλό, είναι καιρός να συμφιλιωθούμε με το πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει αυτό το χαρακτηριστικό μακροπρόθεσμα.

Εδώ είναι λοιπόν 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να στοχεύεις στην τελειότητα. Είναι πιο σημαντικό «να κάνεις την δουλειά». Και φυσικά να είσαι ευτυχισμένος.

1. Η τελειομανία οδηγεί σε υψηλά επίπεδα άγχους

Ένας τελειομανής βιώνει συχνά ακραίο άγχος επειδή, κατά την άποψή του, τα πράγματα σπάνια είναι αρκετά καλά. Αυτοί οι τύποι περνούν τη ζωή τους, ανησυχώντας συνεχώς για το αν θα τα κάνουν όλα τέλεια. Είναι μια ανθυγιεινή νοοτροπία που σας εμποδίζει να αισθάνεστε ικανοποίηση και να αντλείτε πληρότητα από τη δουλειά σας. Το να κυνηγάς την τελειότητα σημαίνει ότι πρέπει να ζεις με μια αδυσώπητη εσωτερική φωνή που σου λέει συνεχώς να εργάζεσαι σκληρότερα ενώ επίσης σου υπενθυμίζει ότι τίποτα από όσα κάνεις δεν είναι αρκετά καλό.

«Εδώ είναι η δυσάρεστη αλήθεια για την τελειότητα. Συχνά είναι απλώς μεταμφιεσμένη ανασφάλεια», λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Gary Vaynerchuk.

2. Θα αντιμετωπίζεις την αλλαγή πιο άνετα

Όπως λένε, η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό πράγμα. Αλλά αν είστε επικεντρωμένοι στο να διατηρείτε τα πράγματα τέλεια ανά πάσα στιγμή, θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και απογοητευτικό να αντιμετωπίσετε την αλλαγή. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδανικό πρόγραμμα για την ημέρα σας και να ολοκληρώσετε κάθε εργασία στη λίστα σας. Στη συνέχεια, όμως, η ζωή έχει απρόοπτα, και όλα τα καλά σχεδιασμένα πλάνα μπορούν να βγουν… από το παράθυρο σε μια στιγμή. Τί κάνεις λοιπόν; Μπορείτε να ανησυχείτε για τη νέα κατάσταση και να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για να κρατήσετε τα πράγματα τέλεια. Ή, μπορείτε να αποδεχτείτε την αλλαγή, να βολευτείτε με την λιγότερο τέλεια κατάσταση και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχετε.

3. Θα είσαι πιο γενναίος και θα πάρεις περισσότερα ρίσκα

Όσο περισσότερο κυνηγάς την τελειότητα, τόσο περισσότερο εμποδίζεις τον εαυτό σου να πάρει ρίσκα. Η τελειομανία συχνά οδηγείται από έναν ακραίο φόβο αποτυχίας. Δημιουργεί μια νοοτροπία που λέει στον εαυτό σου ότι δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις αν κάτι δεν μπορεί να γίνει τέλεια. Αποφεύγετε νέες ευκαιρίες και διαφορετικά challenges που θα μπορούσαν να είναι αρκετά ικανοποιητικά αν τα κυνηγούσατε. Αυτή είναι η νοοτροπία που σας εμποδίζει να υποβάλετε αίτηση για μια νέα δουλειά ή μια καλύτερη θέση και σας κρατά κολλημένους στο ίδιο σημείο- με σχεδόν κανένα περιθώριο ανάπτυξης ή προόδου.

4. Η τελειομανία καταπνίγει τη δημιουργικότητα

Όπως η τελειομανία σας εμποδίζει να ρισκάρετε και να δοκιμάσετε νέα πράγματα, πνίγει επίσης τις δημιουργικές σας τάσεις. Εάν έχετε βρει έναν τέλειο τρόπο να κάνετε κάτι, δεν θα βασίζεστε πλέον στη δημιουργικότητα ή τη φαντασία σας για να λύσετε προβλήματα. Η δουλειά σας θα έχει φθορά μακροπρόθεσμα από έλλειψη καινοτομίας.Αν ξεχάσετε να είστε τέλειοι για ένα δευτερόλεπτο και επικεντρωθείτε στο να κάνετε κάτι νέο ή να δοκιμάσετε το ίδιο παλιό πλάνο με νέο τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα ανταμειφθείτε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα μάθετε κάτι νέο για τον εαυτό σας και επίσης θα αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − four =