αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους οι φίλοι σου «εξαφανίζονται»

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι φίλοι σου «εξαφανίζονται»

Μάλλον σου έχει τύχει: Ξυπνάς, πηγαίνεις να τσεκάρεις το τηλέφωνό σου και συνειδητοποιείς ότι ο καλύτερός σου φίλος δεν έχει απαντήσει για πάνω από μία ημέρα. Αρχίζεις να ανησυχείς, ρωτώντας τον εαυτό σου: «Είναι καλά;», «Είναι ακόμα ζωντανός;», «Έχει οικογενειακά θέματα;». Μετά αρχίζεις να τον καλείς, μία, δύο φορές. Τελικά, τον καλείς περίπου 20 φορές, τους έστειλες μήνυμα, τσέκαρες τα social media, και κανένα σημάδι ζωής.

Αλλά γιατί μπορεί ένας ή περισσότεροι φίλοι σου να εξαφανίζονται; Είναι το λεγόμενο Ghosting. Εδώ είναι λοιπόν 4 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

1# Εξαφανίστηκε για να αποφύγει μια αντιπαράθεση

Οι πιο στενοί σας φίλοι είναι πιθανώς αυτοί που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι φοβούνται να σας πουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Αλλά ακριβώς επειδή κάποτε ήταν τόσο κοντά σας, επειδή ξέρουν ότι τους εμπιστεύεστε και τους νοιάζεστε, μπορεί να φοβούνται περισσότερο να σας αντιμετωπίσουν λέγοντας σας μια μεγάλη αλήθεια.

Η Vinita Mehta, Psy.D., κλινική ψυχολόγος και ειδικός στις σχέσεις, εξηγεί ότι οι άνθρωποι εξαφανίζονται επειδή θέλουν να αποφύγουν τη σύγκρουση και να διακινδυνεύσουν να πληγώσουν τα συναισθήματά τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση με κάθε κόστος, αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος, όλοι οι άνθρωποι τείνουν να απομακρύνονται όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτήν.

2# Εξαφανίστηκε επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί όλες τις κοινωνικές επαφές του

Υπήρξε μια εποχή που εσύ και οι καλύτεροί σου φίλοι ήσασταν τόσο δεμένοι που κανείς δεν μπορούσε να σας χωρίσει. Είχατε μαζώξεις τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, λέγατε ο ένας στον άλλο τα πάντα και μιλούσατε κάθε μέρα. Αλλά τώρα δεν φαίνεται να θυμάστε την τελευταία φορά που βγήκατε για έναν καφέ μαζί τους, την τελευταία φορά που τους στείλατε μήνυμα ή γενικά πότε τους είδατε.

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τείνουν επίσης να χωρίζουν. Σε όσο περισσότερους κοινωνικούς κύκλους μπαίνει κάποιος, τόσο πιο δύσκολο είναι για αυτόν να διαχειριστεί κάθε ανθρώπινη σχέση. Ο χώρος εργασίας, τα χόμπι, ο σύντροφος της ζωής κάποιου και ούτω καθεξής έχουν πάντα δραστικές επιπτώσεις στο πόσο χρόνο περνά με το εκάστοτε άτομο. Μπορεί πλέον να μην είσαι η Νο1 προτεραιότητα.

3# Εξαφανίστηκε επειδή είναι πολύ απασχολημένος

Επιφανειακά, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια χαζή δικαιολογία. Δεν σε εκτιμά αρκετά ο άλλος για να βρει χρόνο; Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Μερικές φορές το ghosting δεν είναι προσωπικό. Σίγουρα, εξακολουθεί να είναι λάθος κίνηση να μην πείτε σε κάποιον ότι είστε απασχολημένοι με τη δουλειά ή προσωπικά ζητήματα. Έτσι δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε μια στενή φιλία, αλλά μερικές φορές απλώς συμβαίνει.

Όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι ευθύνες. Ίσως είναι προέκυψε μια πιο κουραστική δουλειά, νέα χόμπι, ίσως έκαναν οικογένεια και πρέπει να το δώσουν το 100%. Πολλά πράγματα στη ζωή απασχολούν τους ανθρώπους σε σημείο που μόλις και μετά βίας μπορούν να κοιμηθούν καλά.

Και πάλι, έκαναν λάθος που δεν αφιέρωσαν χρόνο για να σας εξηγήσουν την νέα πραγματικότητα, αλλά πρέπει να είστε συμπονετικοί και να το θεωρήσετε αυτό ως πιθανότητα.

4# Εξαφανίστηκε γιατί αντιμετωπίζει μια μεγάλη δυσκολία (και δεν θέλει να στο πει)

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστάσεις που δεν γνωρίζετε καν- ακόμα και οι καλύτεροί σας φίλοι. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είστε, μπορεί να φοβούνται ή να μην θέλουν να μοιραστούν αυτό που περνούν.

Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν περίπλοκες και επώδυνες καταστάσεις, μπορεί να νιώσουν την ανάγκη να απομονωθούν. Είναι πιθανό μόλις τελειώσουν όλα, να ξανά επικοινωνήσουν μαζί σου. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − seven =