αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι σε αντιπαθούν, μόλις γίνεις πετυχημένος

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι σε αντιπαθούν, μόλις γίνεις πετυχημένος

Έφτασες στον μεγάλο στόχο σου. Μετά από σκληρή δουλειά, πειραματισμούς και εμπόδια, κατάφερες να φτάσεις στην επιτυχία. Όποιο κι αν είναι το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείσαι. Και ενώ πίστευες ότι αυτό θα προκαλέσει τον θαυμασμό των άλλων, τελικά διαπίστωσες ότι η επιτυχία φέρνει… και αντιπάθεια. Ναι, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που σε αντιπάθησαν μόλις είδαν ότι έγινες πετυχημένος.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Αλλά γιατί μπορεί κάποιος να σε αντιπαθεί, χωρίς να του έχεις κάνει κάτι; Απλά και μόνο επειδή τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην δική σου ζωή. Το It’s Possible παραθέτει 4 λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό το περίεργο φαινόμενο.

1 | Νιώθουν ανεπαρκείς. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν το δικό σου level ως ένα σημείο σύγκρισης και για τους ίδιους. Αν ξαφνικά εσύ ανέβεις επίπεδο, τότε αυτοί θα νιώθουν ανεπαρκείς. Θα νιώθουν ότι κάτι δεν κάνουν καλά και ότι απέτυχαν. Βλέπουν τον εαυτό τους να μένει πίσω. Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί το αίσθημα της ζήλιας, ενώ ταυτόχρονα νιώθουν ότι όσο εσύ προχωράς, τόσο θα τους αφήνεις πιο πίσω.

2 | Έχουν αποτύχει στο ίδιο πεδίο. Αν κάποιος έχει αποτύχει στο παρελθόν, και βλέπει τώρα εσένα να πετυχαίνεις στο ίδιο πεδίο, είναι επίσης πιθανό… να σε αντιπαθήσει. Ναι, ξέρει πολύ καλά ότι έχεις δουλέψει σκληρά. Αλλά και πάλι βλέπει εσένα να τα καταφέρνεις σε κάτι στο οποίο αυτός δεν μπόρεσε. Και δεν σε κάνει τόσο συμπαθή στα δικά του μάτια…

3 | Θίγονται τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο ίδιο πεδίο. Αν κάποιος είχε μάθει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια αγορά ή σε ένα επαγγελματικό πεδίο, τώρα βλέπει εσένα να ανεβαίνεις δυναμικά και ίσως νιώθει… μια απειλή.

4| Σπας τους κανόνες. Οι περισσότεροι έχουν μάθει να λειτουργούν με κανόνες και συγκεκριμένα πλαίσια. Αν έρθεις εσύ ξαφνικά και σπάσεις αυτούς τους παραδοσιακούς κανόνες – και μάλιστα φτάσεις και στην επιτυχία- είναι λογικό να δημιουργήσεις μια αντιπάθεια. Είσαι σαν το πρόβατο που βγήκε από το μαντρί, αλλά τελικά κατάφερε να επιβιώσει. Και κάπως έτσι θα κάνεις τους άλλους να αναρωτηθούν το γιατί αυτοί έμεναν πάντα μέσα στο «μαντρί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =