αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να έχεις… ζωή και εκτός γραφείου

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να έχεις… ζωή και εκτός γραφείου

Είναι μια συνηθισμένη εικόνα: Ο εργαζόμενος που δουλεύει ατελείωτες ώρες, παίρνει δουλειά και για το σπίτι, αν χρειαστεί δουλεύει επίσης Σαββατοκύριακα. Με αποτέλεσμα να μην έχει ζωή εκτός γραφείου. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, αν μιλάμε για κάποιον επιχειρηματία. Εκεί τα ωράρια είναι ακόμα πιο ελαστικά, και συνήθως… δεν καταλαβαίνεις ότι πέρασες όλη την ημέρα δουλεύοντας.

Δηλαδή, το καταλαβαίνεις. Αλλά τότε είναι πια αργά, αφού έχεις ξοδέψει όλο τον χρόνο της ημέρας ή της εβδομάδας. Η ζωή εκτός γραφείου είναι σημαντική και είναι τελικά οι στιγμές εκείνες που σε κάνουν χαρούμενο. Άλλωστε γιατί να εργάζεσαι όλη την ημέρα, αν δεν μπορείς να ξοδέψεις τα χρήματα που λαμβάνεις σε πράγματα που σε ευχαριστούν; Και παράλληλα να περάσεις μερικές ευχάριστες στιγμές με φίλους.

Το The Muse κάνει τα πράγματα ακόμα πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τους 4 λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να έχεις ζωή και εκτός γραφείου.

1- Αποφεύγεις το burnout: Αν εργάζεσαι όλη την ημέρα, το burnout είναι σχεδόν σίγουρο. Βρες χρόνο για να κάνεις πράγματα εκτός γραφείου. Θα σε κάνει σίγουρο πιο δημιουργικό και θα σου δώσει ενέργεια.

2- Νέες γνώσεις: Κάνοντας πολλά πράγματα, γίνεσαι πιο πολυδιάστατος. Οι γνώσεις δεν έρχονται μόνο στο γραφείο. Μπορεί να προκύψουν από μια συζήτηση ή από μια απογευματινή συνάντηση.

3- Έχεις κίνητρο στις δύσκολες ημέρες: Όταν μια ημέρα είναι δύσκολη, χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για να αντεπεξέλθουμε. Τι καλύτερο, από το να σκεφτείς ότι στο τέλος της εβδομάδας θα κάνεις τη δραστηριότητα που τόσο θες.

4- Είσαι πιο ενδιαφέρον άτομο: Αν αφήνεις το γραφείο μόνο για να πας σπίτι και το αντίστροφο, σίγουρα δεν κάνεις μια ενδιαφέρουσα ζωή. Άρα δεν είσαι και τόσο ενδιαφέρον άτομο. Άρα μάλλον… δεν θα προσελκύσεις και άλλα ενδιαφέροντα άτομα δίπλα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =