αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό πριν απαντήσεις σε κάποιον

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό πριν απαντήσεις σε κάποιον

Η ομιλία είναι τόσο φυσιολογική και συχνή όσο η αναπνοή, αλλά υπάρχουν πολλές φορές που είναι χρήσιμο να παραμείνεις σιωπηλός, για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Η λύση δεν έρχεται πάντα μέσα από ένα μεγάλο επιχείρημα, αλλά αντίθετα μπορεί να έρθει αν δεν πεις τίποτα απολύτως. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς μερικές φορές και είναι απελπιστικά άβολο για κάποιους, αλλά μπορεί να σου δώσει το πάνω χέρι. Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους μερικές φορές το να παραμένεις ήσυχος είναι καλύτερο από το να απαντήσεις γρήγορα σε κάποιον/α.

Κερδίζεις χρόνο για να σκεφτείς

Κατά κανόνα, μπορεί να είναι καλύτερο να μην πείτε τίποτα αντί να πείτε κάτι ανόητο. Σε μια συζήτηση ένας προς έναν, συνήθως είναι πιο δύσκολο να παραμείνετε σιωπηλός, αλλά έχετε μεγαλύτερα περιθώρια σε ομαδικές συζητήσεις. Όλοι αξίζουν χρόνο, οπότε μην νομίζετε ότι πρέπει να απαντήσετε αμέσως.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η μη ανταπόκριση θεωρείται απόδειξη ανικανότητας. Αλλά όταν προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο, οι άνθρωποι ξεστομίζουν πράγματα για τα οποία μετανιώνουν. Κέρδισε λοιπόν λίγο χρόνο για να σκεφτείς.

Οι άνθρωποι συχνά δεν ακούν και αυτό είναι λάθος

Όλοι έχουμε συμμετάσχει σε συζητήσεις όπου οι άλλοι έχουν μιλήσει πάρα πολύ. Το να σε κόβουν επανειλημμένα ή να μιλούν πάνω σου καθώς προσπαθείς να πεις μια λέξη, είναι απογοητευτικό. Κινηθείτε πιο σωστά, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε από την ακρόαση. Αν οι άλλοι μπερδεύονται και κάνουν ένα σωρό ρητορικές ερωτήσεις, μπορεί να βγάλουν τα πράγματα από μέσα τους, οπότε δεν θα έχετε πολλά να προσθέσετε. Αφήστε τους να έχουν τον χρόνο τους, αν πιστεύετε ότι τον χρειάζονται.

Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα δίκαιοι

Το ότι θα πεις κάτι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σε οδηγήσει στη δικαίωση. Εάν πιστεύετε ότι οποιαδήποτε απάντηση θα οδηγήσει σε χειραγώγηση και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, το να μην πείτε τίποτα είναι προς το συμφέρον σας.

Οι άνθρωποι μπορεί να πουν πράγματα για να σας βγάλουν από τα νερά σας, έτσι ώστε να σας κακολογήσουν αργότερα. Μπορεί να σας πουν να αποδείξετε ότι κάτι δεν είναι αλήθεια όταν είναι αυτοί που έχουν το βάρος να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Μπορεί να κάνουν προκλητικές ερωτήσεις ή ερωτήσεις που ξέρουν ότι δεν γνωρίζετε την απάντηση. Αγνοήστε τους, και έτσι ίσως του ααναγκάσετε να πάνε την συζήτηση σε πιο λογικά πλαίσια.

Η σιωπή μπορεί να σου δώσει τον έλεγχο

Η σιωπή μπορεί να είναι ισχυρή. Σε έναν κόσμο όπου… μιλάμε όλη μέρα, κάθε μέρα, το να κάνουμε μία παύση και να είμαστε ήσυχοι είναι μια επίδειξη δύναμης.

Ο συγγραφέας και business expert, Jim Schleckser, εξηγεί πώς η σιωπή μπορεί να σας δώσει δύναμη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Εάν ένα άτομο κάνει μια προσφορά και δεν πείτε τίποτα στην αρχή, μπορεί να αυτή η παύση να τον πιέση να παραθέσει κάτι καλύτερο. Μπορεί να σας προσφέρουν περισσότερα χρήματα στη βιασύνη τους για να σας πείσουν ότι έχετε μπροστά σας μία καλή συμφωνία. Συμφωνήστε με ορισμένους όρους, αλλά μείνετε σιωπηλοί για άλλους λοιπόν, για να τους πιέσετε να κάνουν την επόμενη κίνηση. Θυμήσου και το άρθρο: Η «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eleven =