αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τέσσερις λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεσαι ένα Business Coach»: Εξηγεί ένας Business Coach με εμπειρία 25 ετών

«Τέσσερις λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεσαι ένα Business Coach»: Εξηγεί ένας Business Coach με εμπειρία 25 ετών

Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: Οι Business Coaches και οι μέντορες γίνονται όλο και περισσότεροι. Μια τάση που φαίνεται να γίνεται μάλιστα εντονότερη όσο περνά ο καιρός. Πολλά είναι τα events που γίνονται, πολλά τα βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube, ακόμα περισσότερα τα άρθρα που γράφονται στα social media ή σε websites.

Και όντως, ένας Business Coach μπορεί να σε βοηθήσει. Τώρα όμως θα δούμε την άλλη πλευρά. «Ως Business Coach εδώ και 25 χρόνια, θα μπορούσα να σας πω 1 εκατ. λόγους για τους οποίους χρειάζεστε έναν Business Coach. Τώρα όμως θα σας μιλήσω για τους λόγους που δεν χρειάζεστε έναν Business Coach», αναφέρει ο David Finkel σε άρθρο του στο αμερικανικό inc.com.

Και στην συνέχεια κάνει ακριβώς αυτό που είπε. Παραθέτει μια σειρά από λόγους για τους οποίους δεν χρειάζεσαι δίπλα σου έναν τέτοιον επαγγελματία. Εδώ είναι 4 από αυτά τα σενάρια.

1# Τα ξέρεις όλα. Ναι, μπορεί να έχεις φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο στο πεδίο σου, να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και να λαμβάνεις αποφάσεις με σιγουριά, χωρίς να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Δεν ανησυχείς ποτέ για το μέλλον, και κάθε βράδυ κοιμάσαι ήσυχος ξέροντας ότι οι επιλογές που έκανες μέσα στην ημέρα είναι οι σωστές. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεσαι έναν Business Coach δίπλα σου, αφού κάνεις αυτό που νομίζεις εσύ σωστό (και φυσικά αναλαμβάνεις την ευθύνη).

2# Όλα πάνε βάσει πλάνου και πετυχαίνεις τους στόχους. Υπάρχουν οι άνθρωποι που φτιάχνουν to-do λίστες και τις εκπληρώνουν στον απόλυτο βαθμό. Έχουν συγκεκριμένο επαγγελματικό πρόγραμμα και το τηρούν καθημερινά στο 100%. Δεν συμμετέχουν σε ανούσια meetings. Αν είσαι ένας τόσο οργανωμένος τύπος, μάλλον δεν χρειάζεσαι κάποιον να σε «κοντρολάρει».

3# Δεν θες να αναπτύξεις την επιχείρηση σου. Mπορεί να συμβεί και αυτό το σενάριο: Έχεις ήδη πολλούς πελάτες, δεν ενδιαφέρεσαι να ψάξεις για περισσότερα έσοδα, και δεν θες να δουλεύεις ακόμα περισσότερες ώρες. Έχεις φτάσει την επιχείρηση σου σε ένα καλό επίπεδο και δεν αγχώνεσαι… για να την πας πιο πάνω. Άρα δεν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια άμεσα.

4# Δεν θες να μοιραστείς τις σκέψεις σου. Δεν θες να μοιραστείς τις σκέψεις σου και τις αδυναμίες σου. Ούτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις. Δεν θες να μιλήσεις με κάποιον που θα αμφισβητήσει τις σκέψεις σου και θα σου δώσει ένα διαφορετικό feedback. Είσαι σίγουρος για τις επιλογές που εφαρμόζεις. Και σε αυτό το σενάριο δεν χρειάζεσαι έναν Business Coach.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + four =