αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μιλά πάρα πολύ

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μιλά πάρα πολύ

Έχετε βρεθεί ποτέ με ανθρώπους που μιλούν πάρα πολύ; Φαίνονται πάντα σα να κυριαρχούν στη συζήτηση και να διακόπτουν τους άλλους όταν μιλούν. Αλλά η συναναστροφή με ένα υπερβολικά ομιλητικό άτομο δημιουργεί μια δυσάρεστη εμπειρία.

Τέτοια άτομα μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν πώς η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους άλλους.

Αλλά τελικά, γιατί ένα άτομο μιλά… ασταμάτητα; Οι λόγοι πίσω από ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να είναι πολλοί. Εδώ είναι 4 από αυτούς.

1# Νιώθει ανασφάλεια

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μιλούν πάρα πολύ για να αντισταθμίσουν το αίσθημα ανεπαρκείας ή ανασφάλειας που νιώθουν. Θέλουν να εντυπωσιάσουν τους άλλους με κάποιο τρόπο, και η υπερβολική ομιλία -και οι υπερβολές γενικότερα- μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης τους. Για παράδειγμα, μπορεί να εμπλουτίζουν ιστορίες για να φαίνονται πιο ελκυστικοί. Ή, μπορεί να λένε αστεία για να γίνουν πιο συμπαθείς.

2# Δεν αισθάνεται άνετα μέσα στη σιωπή

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μιλούν πάρα πολύ για να καλύψουν τα «κενά» στη συζήτηση. Μπορεί να μην τους αρέσει η σιωπή γιατί τους κάνει να νιώθουν άβολα ή νευρικά. Ή μπορεί να πιστεύουν ότι το άλλο άτομο θα χάσει το ενδιαφέρον του, αν ο συνομιλητής δεν έχει πάντα κάτι να πει. Φυσικά, η σιωπή εμφανίζεται αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, καθώς οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να επεξεργαστούν αυτό που λέει ο ομιλητής. Άρα δεν είναι κάτι κακό. Θυμήσου και το άρθρο: Η «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις.

3# Έχει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά

Μπορεί να υποδηλώνει κάποιο βαθμό ναρκισσισμού. Οι ναρκισσιστικοί τύποι έχουν κρυφά μια εύθραυστη αυτοεκτίμηση, επομένως μπορεί να ενεργούν με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ό,τι αισθάνονται. Μπορεί επίσης να λαχταρούν την προσοχή και να θέλουν να ελέγχουν τις συζητήσεις μετατοπίζοντας συνεχώς την εστίαση σε αυτούς. Ναι, οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να μιλούν για τον εαυτό τους, αλλά οι ναρκισσιστές πάνε στο άκρο.

4# Μπορεί να αισθάνεται μοναξιά

Κάποιος που μιλάει πολύ μπορεί να μην έχει πολλές ευκαιρίες να κοινωνικοποιηθεί. Επειδή αισθάνονται μοναξιά, μπορεί να μιλούν υπερβολικά ή να μοιράζονται πολλές πληροφορίες, όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Αν και αξίζουν φίλους όπως όλοι οι άλλοι, μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι η συμπεριφορά τους… απομακρύνει τους ανθρώπους. Όταν γνωρίζεις κάποιον, πρέπει να χτίσεις μια σχέση σταδιακά. Αν φανείς απεγνωσμένος, αυτό μπορεί να κάνει έναν πιθανό φίλο… να τρέξει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + fifteen =