αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για να σταματήσεις να αποδεικνύεις στους άλλους πόσο καλός είσαι σε κάτι

Τέσσερις λόγοι για να σταματήσεις να αποδεικνύεις στους άλλους πόσο καλός είσαι σε κάτι

Τείνουμε να θέλουμε οι άλλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε αρκετά ικανοί ή αρκετά δημιουργικοί σε μία δουλειά. Αν και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας, αυτή η εξάρτηση από την έγκριση των άλλων συνήθως προέρχεται από ανασφάλειες μέσα μας. Νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, κάτι που μάλλον δεν είναι αλήθεια.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όχι να προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι σε άλλους. Ακολουθούν 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να αποδεικνύεις στους άλλους πόσο καλός είσαι. Αρκεί να κάνεις το καλύτερο δυνατό που μπορείς εσύ.

1# Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν θα σε συμπαθεί. Δεν συμπαθούμε όλους τους ανθρώπους που συναντάμε. Τότε γιατί να συμπαθούν όλοι εμάς; Βέβαια το μυαλό μας συνηθίζει να εστιάζει στα αρνητικά. Μέσα σε μια… θάλασσα από φιλοφρονήσεις και μηνύματα υποστήριξης, είναι πάντα αυτή η αρνητική παρατήρηση που θα αποτυπωθεί στο μυαλό μας. Γιατί; Αυτό οφείλεται στην αρνητικότητα μας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το αρνητικό feedback, οι κακές εντυπώσεις, ακόμη και τα άσχημα συναισθήματα τείνουν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από τα καλά. Ωστόσο, τα αρνητικά σχόλια δεν είναι τόσο καθοριστικά όσο φανταζόμαστε. Έχουμε τη δύναμη να τα αγνοήσουμε και να επικεντρωθούμε στα καλά σχόλια, ή σε κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Στο τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας.

2# Αν δεν αποτύχεις, δεν θα πετύχεις ποτέ. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε: «Ένα άτομο που δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν δοκίμασε ποτέ κάτι καινούργιο». Αν δεν είστε expert ή άνθρωπος-θαύμα, είναι απίθανο να πετύχετε με την πρώτη σας προσπάθεια. Σκεφτείτε την πρώτη φορά που μάθατε να οδηγείτε ποδήλατο. Οι βοηθητικές ρόδες διευκολύνουν την οδήγηση αλλά περιορίζουν επίσης την κίνησή σας. Μόλις τις έβγαλες, ταλαντεύτηκες και έπεσες προσπαθώντας να οδηγήσεις κανονικά. Τελικά, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, μπόρεσες να κάνεις ποδήλατο χωρίς να πέφτεις. Εάν είχατε σταματήσει απλώς και μόνο επειδή πέφτατε συνεχώς, δεν θα φτάνατεποτέ να οδηγήσετε χωρίς βοηθητικές.

3# Οι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται, θέλουν να είσαι ο εαυτός σου. Συχνά αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε για να εντυπωσιάσουμε ανθρώπους που δεν μας αρέσουν. Η «ικανοποίηση» που κερδίζουμε από την αποδοχή είναι όμως παροδική. Οι φίλοι και όλοι όσοι σε αγαπάνε, έχουν δει τον πραγματικό εαυτό σου, ακόμα και με τα ελαττώματα του. Ο καθένας μας έχει τα δικά του ελαττώματα και ιδιορρυθμίες. Αν κάποιος δεν μπορεί να μας δεχτεί όπως είμαστε, τότε δεν αξίζει τον χρόνο μας.

4# Αν προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, μάλλον δεν θα ευχαριστήσεις κανένα. Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο για τον μύθο του Αισώπου που δείχνει πως όταν προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, μάλλον δεν θα ευχαριστήσεις κανένα. Όποια κίνηση κι αν κάνεις, όποια άποψη κι αν παραθέσεις, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν να πουν… το ακριβώς αντίθετο. Αν αλλάζεις συνεχώς πορεία απλά και μόνο για να ευχαριστήσεις τους άλλους, στο τέλος δεν θα ευχαριστήσεις κανένα. Και σίγουρα όχι τον εαυτό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =