αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για να επανασυνδεθείς με έναν παλιό φίλο

Τέσσερις λόγοι για να επανασυνδεθείς με έναν παλιό φίλο

Η επανασύνδεση με έναν παλιό φίλο μπορεί να φαίνεται ως κακή ιδέα. Ίσως σκέφτεστε ότι έχει περάσει πολύς χρόνος και μπορεί να αναρωτηθείτε αν είναι δυνατό να επιτύχετε το ίδιο επίπεδο «σύνδεσης» που μοιραζόσασταν κάποτε. Αλλά η επανασύνδεση με κάποιον από το παρελθόν σας και η αναβίωση χαρούμενων αναμνήσεων μπορεί στην πραγματικότητα να σε ωφελήσει.

Το αμερικανικό Thrive Global ζήτησε από 4 coaches και συμβούλους να μοιραστούς τα μαθήματα που έλαβαν όταν επανασυνδέθηκαν με παλιούς φίλους. Μήπως να το κάνεις και εσύ;

Η τρέλα της ζωής σε κάνει πιο δυνατό

«Έχασα την επαφή με την καλύτερή μου φίλη από το δημοτικό πριν από χρόνια, αλλά όταν κυκλοφόρησε ένα άρθρο για τα απομνημονεύματά μου πέρυσι, με βρήκε. Η επανασύνδεση ήταν καταπληκτική γιατί όταν ήμασταν μικροί, είχαμε «μαλώσει» για το ποιανού η ζωή και η οικογένεια ήταν πιο τρελή. Όταν περάσαμε χρόνο μαζί πρόσφατα, συνειδητοποιήσαμε και οι δύο την τρέλα που είχαμε ζήσει και την φάση της τρέχουσας ζωής μας. Ήμασταν σε θέση να δούμε -και να καταλάβουμε- πόσο δυνατοί ήμασταν πραγματικά τότε και πόσο δυνατοί είμαστε στην πραγματικότητα τώρα».

Lisa Kohn, συγγραφέας και executive coach

H οπτική είναι το παν

«Συνάντησα τη φίλη μου την Kathy την πρώτη μέρα του γυμνασίου στη στάση του λεωφορείου. Μιλάμε ακόμα κάθε εβδομάδα. Είχα κακή ακμή στο λύκειο. Δοκίμασα κάθε κρέμα και διάβασα κάθε άρθρο για το δέρμα, χωρίς αποτέλεσμα. Πριν από μερικά χρόνια, μιλούσα με την Kathy και φτάσαμε στο θέμα του δέρματός μου. «Είχες ακμή στο γυμνάσιο;» ρώτησε. Αναρωτήθηκα, πώς να μην το είχε προσέξει; Η Kathy είπε ότι ήταν πολύ απασχολημένη γελώντας με τα αστεία μου και ακούγοντας τις ιστορίες μου. Αυτό με δίδαξε ότι η οπτική είναι το παν».

Siobhan Kukolic, συγγραφέας, ομιλητής και life coach

Η προσωπική ανάπτυξη είναι σταθερή

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν γαλήνιο. Έτρεξα πάνω στο πρώην αγόρι μου. Η επανασύνδεσή μας οδήγησε σε μια προσωπική συνειδητοποίηση του πόσο έχω αναπτυχθεί. Είμαι μια εντελώς διαφορετική γυναίκα σήμερα από τη γυναίκα με την οποία έβγαινε πριν από οκτώ χρόνια. Ήταν πολύ λυτρωτικό. Το να αναπολώ και να κάνω ένα βήμα πίσω στο χρόνο για αυτές τις δύο ώρες, κατέληξε να με bostάρει στη ζωή με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό. Η ζωή βάζει τους ανθρώπους στο δρόμο σας για κάποιο λόγο, και επίσης τους απομακρύνει για κάποιο λόγο. Η επανασύνδεση ήταν μια υπέροχη υπενθύμιση του πόσο μακριά έχω φτάσει και επιβεβαίωση του πόσο πιο πέρα θα πάω».

Amy Lynn Durham, executive consultant

Κανείς δεν είναι όπως ήταν

«Πρόσφατα βρέθηκα σε ένα reunion 20 χρόνων του γυμνασίου και επανασυνδέθηκα με πολλούς παλιούς φίλους και γνωστούς του σχολείου. Βρήκα ότι οι άνθρωποι που πίστευα ότι ήταν σνομπ και αγενείς είναι πλέον ώριμοι, υπεύθυνοι ενήλικες με τους οποίους τα πήγαινα καλά εκείνο το βράδυ — και μάλιστα γίναμε φίλοι στο Facebook. Οι άνθρωποι με τους οποίους πίστευα ότι είχα τόσα κοινά κάποτε, είναι τώρα σε διαφορετικό στάδιο της ζωής, και επομένως δεν είχαν πολλά κοινά μαζί μου. Και οι άνθρωποι που ήταν ντροπαλοί είναι τώρα αστείοι και σπουδαίοι συνομιλητές. Είδα πόσο πολύ άλλαξαν τα χρόνια εμένα και τους πρώην συμμαθητές μου και έμαθα ότι δεν μπορούμε να ξεγράψουμε τους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αυτό που περιμένουμε να είναι. Το αντίστροφο ισχύει επίσης – δεν μπορούμε να είμαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό μας. Με δεδομένο τον χρόνο και τις εμπειρίες ζωής, όλοι τελικά ωριμάζουν και γίνονται καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους».

Madylene Planer, σύμβουλος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =