αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις «κρυφές» κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Τέσσερις «κρυφές» κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Είναι πιθανό να έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση χωρίς καν να το έχεις συνειδητοποιήσει. Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι πάντα εκεί – απλά δεν τα βλέπεις επειδή νομίζεις ότι είναι φυσιολογικά. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Εδώ είναι 4 «κρυφές» κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση. Τώρα βλέπεις κάποια από αυτές στον εαυτό σου;

1# Τσεκάρεις συνεχώς το smartphone σου όταν είσαι μόνος σε μία κοινωνική εκδήλωση. Μάλλον το έχεις δει πολλές φορές: Δύο άτομα βρίσκονται σε ένα μπαρ, εστιατόριο ή εμπορικό κέντρο, και το ένα πρέπει να πάει στην τουαλέτα. Ο άλλος συνειδητοποιεί γρήγορα ότι είναι μόνος του σε ένα δημόσιο περιβάλλον. Η πρώτη ενστικτώδης κίνηση είναι να πιάσει το κινητό του… ελέγχοντας για ανύπαρκτα μηνύματα ή κάνοντας scroll στο Facebook.

O λόγος που οι περισσότεροι το κάνουν αυτό είναι επειδή νιώθουν ότι κρίνονται από το κοινό όταν βρίσκονται σε μια κοινωνική κατάσταση μόνοι τους. Μας τρομάζει η σκέψη ότι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι είμαστε μόνοι μας χωρίς μια καλή δικαιολογία. Ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν νοιάζεται (έχουν τους δικούς τους φόβους να αντιμετωπίσουν!). Αλλά εσύ νιώθεις σαν να είσαι το κέντρο της προσοχής.

2# Δεν βγαίνεις ποτέ από το σπίτι χωρίς να έχεις φτιαχτεί. Σκέφτεσαι το αν θα σε κρίνουν οι άλλοι, και έχεις επίσης τον φόβο μηπως δεν φανείς ελκυστικός. Το να δείχνεις ωραίος/α για τον εαυτό σου και το να δείχνεις ωραίος/α για τους άλλους είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Το να προσπαθείς να κερδίσεις την επιδοκιμασία του κοινού με την εμφάνισή σου είναι μια κούρσα που μάλλον πάντα θα χάνεις, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα. Δεν θα ήταν καλύτερα να αδιαφορήσετε για το τι σκέφτονταν οι άλλοι για την εμφάνισή σας;

3# Λες ψέμματα για να αποφύγεις τις συγκρούσεις και να διατηρείς μία ηρεμία. Ο φόβος της σύγκρουσης εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να κάνουν βελτιώσεις στη ζωή τους. Το ακόμα χειρότερο: Λένε ψέματα για αυτά που πιστεύουν, αυτά που σκέφτονται ή τα πράγματα που (δεν) τους αρέσουν, με στόχο να αποφύγουν τις συγκρούσεις. Θέλον μία μόνιμη… ηρεμία. Κάπως έτσι όμως είναι πιθανό να χάσεις την ελευθερία σου, και να βαδίζεις μόνιμα σύμφωνα με αυτά που θέλουν οι άλλοι. Για να μην δημιουργήσεις… εντάσεις.

4# Προσπαθείς συνεχώς να «διαβάζεις» το μυαλό του άλλου. Το λεγόμενο «Mind-reading» είναι όταν προσπαθείς να μαντέψεις ή να υποθέσεις τι σκέφτεται ένα άλλο άτομο. Αυτό προέρχεται κυρίως από ένα αρνητικό point, όπου προσπαθείτε να αποφύγετε την αποδοκιμασία, τη σύγκρουσή ή διαφωνείτε με κάποιον και πρέπει να το δικαιολογήσετε. Όλοι αυτοί οι λόγοι βασίζονται στον φόβο. Ένα άτομο με αληθινή αυτοπεποίθηση δεν διαβάζει το μυαλό του άλλου γιατί αν θέλει να μάθει τι σκέφτεται κάποιος, θα ρωτήσει. Αν δεν ρωτά, είναι επειδή δεν τον νοιάζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ψυχοθεραπεύτρια παραθέτει 5 ψυχολογικά τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =