αρχικηVIRALΤέσσερις κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν νιώθεις ότι «δεν έχεις ζωή»

Τέσσερις κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν νιώθεις ότι «δεν έχεις ζωή»

Η ζωή μπορεί να είναι μονότονη κατά καιρούς, ιδιαίτερα όταν έχετε εγκατασταθεί σε μια συνεχή ρουτίνα. Ίσως πάει κάπως έτσι: Σηκώνεσαι, πηγαίνεις στη δουλειά, γυρνάς σπίτι και επαναλαμβάνεις το ίδιο την επόμενη ημέρα.

Η σύγχρονη κουλτούρα επικεντρώνεται τόσο πολύ στην παραγωγικότητα και το να είμαστε «απασχολημένοι» που συχνά ξεχνάμε να ξεκουραστούμε και να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Δυστυχώς, αυτή η μονοτονία μπορεί να σε «βαλτώσει».

Τι μπορείς να κάνεις όμως αν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο και νιώθεις ότι «δεν έχεις ζωή»; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορούν να δώσουν νέο ενδιαφέρον.

1# Βάλε ξεκούραση και άθληση μέσα στην εβδομάδα σου. Βάλτε στο πρόγραμμά σας χρόνο για ξεκούραση και άθληση. Οταν ζεις μια πολυάσχολη ζωή με πολύ άγχος, είναι εύκολο να παρασυρθείς σε αυτή τη ροή. Δεν υπάρχει χρόνος για να καθίσετε και να χαλαρώσετε για λίγα λεπτά. Πρέπει να φτάσετε στην επόμενη συνάντηση, να πάρετε τα παιδιά, να πάτε στο σούπερ μάρκετ για φαγητό! Και αυτό συνεχίζεται. Πάντα θα υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ελέγχετε τον χρόνο σας και να δημιουργείτε σκόπιμα χώρο για τον εαυτό σας: ξεκούραση, χαλάρωση και άσκηση.

2# Βρες ένα χόμπι που θα σε φέρει κοντά σε άλλους ανθρώπους. Ένα νέο κοινωνικό χόμπι σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε δύο αιτίες που σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν έχετε ζωή. Πρώτον, μπορείτε να μάθετε κάτι νέο, προωθώντας την ανάπτυξη και την περιέργεια σας. Δεύτερον, μπορείτε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε νέες κοινωνικές συνδέσεις, να κάνετε νέους φίλους και να φέρετε νέο ενδιαφέρον στη ζωή σας.

3# Βρες χρόνο για να κάνεις κάτι διασκεδαστικό. Αυτό είναι πιο συγκεκριμένο από το να προγραμματίζετε απλώς λίγο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Η σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξική μερικές φορές. Συχνά πιεζόμαστε να κάνουμε πράγματα όπως να δουλεύουμε ενώ είμαστε άρρωστοι, να μην κάνουμε διακοπές, και νιώθουμε ενοχές για τη χρήση των προνομίων που κερδίζουμε μέσω της εργασίας μας. Πάρε ρεπό. Μην το πάτε παραπίσω απλώς επειδή έχετε πράγματα να κάνετε στη δουλειά. Θα έχετε πάντα πράγματα να κάνετε στη δουλειά. Αυτό είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της εργασίας. Σας πληρώνουν για να εκτελέσετε τις ενέργειες που κρατούν την επιχείρηση σε λειτουργία. Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Μην αφήνετε τη δουλειά να είναι η ζωή σας όμως. Μην αφήνετε τη δουλειά σας να μπει στην προσωπική σας ζωή.

4# Επανασυνδέσου με παλιούς φίλους ή ο,τι άλλο θα ανάψει την σπίθα σου. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε ζωή επειδή έχετε χάσει την επαφή με τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνετε όταν ακολουθείτε τη ροή της καθημερινότητας, συμβαδίζετε με τις ευθύνες σας και προσπαθείτε να προχωρήσετε στη δουλειά. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επανασυνδεθείτε με τα πράγματα που πυροδοτούν τη φλόγα σας. Έχετε παλιούς φίλους με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε; Χόμπι με τα οποία μπορείτε να επανασυνδεθείτε; Μια δραστηριότητα που σας έφερε πολλή ευτυχία ή χαρά και για την οποία απλά δεν φαίνεται να βρίσκετε χρόνο προς το παρόν; Βρείτε το χρόνο να προσεγγίσετε και να επανασυνδεθείτε με πράγματα που σας έδωσαν ευτυχία και κίνητρο στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + twenty =