αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις κινήσεις για να δείξεις την αξία σου μέσα σε 30′ σε μία job interview

Τέσσερις κινήσεις για να δείξεις την αξία σου μέσα σε 30′ σε μία job interview

Δώστε στον HR Manager μια σταθερή χειραψία. Κάντε οπτική επαφή. Απαντήστε σε κάθε ερώτηση συνοπτικά. Έχετε κατά νου ερωτήσεις να κάνετε στο τέλος.

Πιθανότατα έχεις περάσει από αρκετές job interviews. Και είναι επίσης πιθανό να έχεις ακούσει τις παραπάνω «συμβουλές επιτυχίας». Αλλά αν θες να φανείς ως ο ιδανικότερος υποψήφιος μπροστά στον HR Manager, πρέπει να πας πέρα από τα βασικά.

Τι πρέπει να κάνεις; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να δείξεις την αξία σου σε μία job interview. Ακόμα και μέσα σε 30 λεπτά.

1# Δείξε ότι ήσουν απαραίτητος στις προηγούμενες δουλειές σου

Οι διευθυντές προσλήψεων θέλουν να προσλάβουν άτομα που έχουν καλό ιστορικό. Η λογική λέει ότι αν ήσουν επιτυχημένος σε άλλες δουλειές, τότε είναι πιθανό να είσαι επιτυχημένος και σε αυτήν. Πραγματικά, τίποτα δεν λέει «προσλάβετε με» καλύτερα ένα ιστορικό που περιλαμβάνει την επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων σε προηγούμενες δουλειές. Έτσι, το πρώτο σας καθήκον στη συνέντευξη είναι να περιγράψετε πόσο απαραίτητος ήσασταν στην προηγούμενη θέση σας. Όχι, μην πείτε απλώς: «Ήμουν ο καλύτερος Junior Analyst που είχαν δει ποτέ, και η εταιρία δεν θα είναι ποτέ η ίδιο τώρα που έφυγα»— πρέπει να δείξετε στον HR Manager την αξία σας παρέχοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και ενέργειες που κάνατε και να αναφέρετε ποια αποτελέσματα προέκυψαν.

2# Εξήγησε γιατί θα είσαι ιδανική επιλογή για τη νέα θέση

Δυστυχώς, η επιτυχία σε μία θέση δεν μεταφράζεται απαραίτητα ως «ταίριασμα» σε έναν άλλο ρόλο— και για να πείσετε τον Manager ότι θα είστε καταπληκτικοί στη νέα δουλειά, πρέπει να εξηγήσετε πώς «μεταφράζονται» οι δεξιότητές σας . Συγκεκριμένα, πρέπει να επισημάνετε εκείνες τις δεξιότητες που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέλει να λύσει η εταιρία.

Για να κατανοήσετε αυτά τα ζητήματα, πραγματοποιήστε έρευνα στον κλάδο πριν από τη συνέντευξη. Υπάρχουν ορισμένα θέματα που εμφανίζονται ξανά και ξανά στις περιγραφές θέσεων εργασίας στον τομέα σας.

Επίσης, ακούστε προσεκτικά τι ρωτά ο άλλος— συχνά, θα κάνει βασικές ερωτήσεις ή θα μοιραστεί challenges που άλλοι πριν από εσάς είχαν στο ρόλο. Για παράδειγμα, μπορεί ο HR Manager να πει: «Έχουμε αυστηρές προθεσμίες και πρέπει να ολοκληρώνουμε τα projets μας γρήγορα. Μπορείς να εργαστείς υπό πίεση χρόνου;». Μην πείτε απλώς ”ναι”, αλλά δώστε μια απάντηση που δείχνει τις δεξιότητές σας και πώς θα μεταφερθούν εδώ, όπως: «Απολύτως. Στην τελευταία μου δουλειά, είχαμε συχνά σύντομα deadlines. Ήμουν εξαιρετικός στο να διαχειρίζομαι αυτές τις καταστάσεις επειδή επικεντρώθηκα στη συνεπή επικοινωνία με την ομάδα και χρησιμοποίησα τις οργανωτικές μου δεξιότητες». Στη συνέχεια, δώστε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.

3# Πρέπει να γίνεις συμπαθής

Οι εταιρείες έχουν κατευθυντήριες γραμμές στις συνεντεύξεις που έχουν σχεδιαστεί για να προσλαμβάνουν τους πιο καταρτισμένους υπαλλήλους με βάση την εμπειρία και την ικανότητα τους, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Συχνά ένας μεγάλος παράγοντας είναι η συμπάθεια. Οι διευθυντές προσλήψεων γενικά δεν προσλαμβάνουν άτομα με τα οποία δεν ”συνδέονται” ή με τα οποία δεν φαίνεται να έχουν καλή χημεία. Έτσι, για να πάρετε τη δουλειά, πρέπει να ”συνδεθείτε” με τον άλλο. Δεν χρειάζεται να κάνετε αστεία ή να γίνετε φίλοι—αλλά θα πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση και να αλληλεπιδράτε σαν να συνεργάζεστε ήδη, μέσω της οπτικής επαφής, της ενεργής ακρόασης και του χαμόγελου.

4# Δείξε ότι πραγματικά θες την θέση

Δεν αρκεί να είσαι ικανός. Πρέπει να δείξεις ότι πραγματικά θες την θέση. Οι διευθυντές προσλήψεων, τελικά, αναζητούν υπαλλήλους που θέλουν πραγματικά να είναι εκεί και θα είναι μέρος της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι, πρέπει να δείξετε ενθουσιασμό για την θέση. Για τα νέα challenges που ανοίγονται μπροστά σας. Και για το πως μπορείς να βοηθήσεις την εταιρία να πάει ένα level παραπάνω. Και φυσικά να φανεί και η δική σου δουλειά μέσα από όλα αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα 5 πράγματα που δεν θέλω να δω στο βιογραφικό σου»: Εξηγεί ένας HR Expert που έχει προσλάβει υποψήφιους στο Facebook και την Google

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + four =