αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις για να αξιοποιείς τον χρόνο σου στο 100% (και πρέπει να ρίξεις ρυθμούς)

Τέσσερις κινήσεις για να αξιοποιείς τον χρόνο σου στο 100% (και πρέπει να ρίξεις ρυθμούς)

Πιστεύεις ότι θα καταφέρεις όλα όσα θέλεις πριν πεθάνεις; Ανησυχείς μερικές φορές ότι δεν θα πετύχεις τους στόχους σου; Έχεις σχέδιο για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις; Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, μάλλον συχνά δυσκολεύεστε να στριμώξετε όλα όσα θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα, πόσο μάλλον όλα όσα μπορεί να θέλετε να πετύχετε σε μια ζωή.

Στο γραφείο, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Τα εισερχόμενά email έχουν πάρει φωτιά, με μηνύματα από πελάτες, συναδέλφους ή το αφεντικό σας και όλοι θέλουν κάτι διαφορετικό. Χρησιμοποιείτε πολλά εργαλεία για τη διαχείριση των εργασιών, αλλά και πάλι το… χάος συνεχίζεται. Με νέες εργασίες να προκύπτουν συνεχώς.

Η αλήθεια είναι όμως ότι έχετε περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε για να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε από τη ζωή. Ρίξε λίγο τους ρυθμούς, και ακολούθησε τους 4 κανόνες που θα δεις παρακάτω. Έτσι θα αξιοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο σου και θα δεις μεγαλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

1# Ημέρες για τον εαυτό σου. Οι «personal days» είναι σημαντικές- αν και πολλοί τις παραβλέπουν. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε κάποια ημέρα που δεν εργάζεστε, είτε να παίρνετε μια ολόκληρη μέρα άδεια στη μέση της εβδομάδας μία φορά το μήνα για να σκιαγραφήσετε αυστηρά τα σχέδια και τους στόχους σας για το μέλλον, η αξία μίας ‘προσωπικής ημέρας’ αφιερωμένη στον προβληματισμό και την προσωπική ανάπτυξη είναι πολύτιμη. Αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα (οι μισές μέρες δεν θα λειτουργήσουν, καθώς είναι πιθανό να καταπατηθούν) για να κάνετε μια συντονισμένη προσπάθεια να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο αναλογιζόμενοι τι θέλετε να επιτύχετε και τα βήματα που θα κάνετε για να φτάσετε εκεί.

2# Κενός χρόνος. Ενώ το να παίρνετε ελεύθερο χρόνο για να σχεδιάσετε τη ζωή σας και να ελέγχετε την προσωπική σας πρόοδο είναι εξαιρετικό, είναι επίσης σημαντικό να δομείτε μικρά τμήματα προσωπικού χρόνου «απενεργοποίησης» για να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί κατά τη διάρκεια της τυπικής εργάσιμης εβδομάδας. Αυτό μπορεί να σημαίνει «στρατηγικά χρονικά blocks» 1 έως 2 ωρών. Μέσα στα οποία δεν θα κάνεις τίποτα. Θυμήσου και το άρθρο: «Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική».

3# Πέρνα χρόνο με ανθρώπους διαφορετικούς από εσένα. Ο motivational speaker, Jim Rohn, έχει πει ότι είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Σκεφτείτε το καλά αυτό, γιατί θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πώς θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας. Εάν πιστεύετε ότι γίνεστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο, θα πρέπει να προσέχετε να περνάτε χρόνο με άτομα που επηρεάζουν θετικά τη ζωή σας. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με άτομα που προέρχονται από παρόμοιο υπόβαθρο και μοιράζονται παρόμοιες απόψεις με εσάς, τόσο περισσότερο θα κλείνεστε τις οπτικές σας. Αυτή είναι μια παγίδα που μπορείς εύκολα να πέσεις, αλλά μπορεί να σε σαμποτάρει αν σκέφτεσαι σοβαρά να επεκτείνεις τον εαυτό σου και να πετύχεις υψηλούς στόχους. Βγείτε έξω, εξερευνήστε και περάστε χρόνο με ανθρώπους που σας ωθούν νααναπτυχθείτε, με νέους και συναρπαστικούς τρόπους.

4# Διασκέδασε περισσότερο. Ολο και περισσότερο, οι άνθρωποι τείνουν να περηφανεύονται για το πόσο… αγχωμένοι είναι και πόσο εργάζονται όταν βρίσκονται στο γραφείο. Στη συνέχεια κινούνται στο άλλο άκρο τα Σαββατοκύριακα, μεθούν και κάνουν πάρτι ή μένουν μέσα και παρακολουθούν το Netflix για 48 ώρες συνεχόμενα. Αυτός δεν είναι τρόπος να ζεις. Αντί να προωθήσετε και να υποστηρίξετε αυτό το είδος συμπεριφοράς πέφτοντας στην παγίδα του στρες και του άγχους που προκαλούνται από την υπερβολική εργασία, αναζητήστε τρόπους να διασκεδάσετε κάθε στιγμή. Μιλήστε με συναδέλφους, κάντε κομπλιμέντα, κάντε επαφές, μάθετε νέα πράγματα ή απλώς προσπαθήστε να ”συνδεθείτε” με άλλους. Θυμηθείτε, πιθανότατα έχετε περίπου 65-80 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη, δεν θέλετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου αγχωμένοι, περιμένοντας το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε λόγοι για τους οποίους είναι καλό να βγάζεις ανθρώπους από τον κύκλο σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =