αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις ιδέες για να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου

Τέσσερις ιδέες για να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου

Το βλέπουμε να γίνεται και στην Ελλάδα: Αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινούν ένα δικό τους project, παράλληλα με την πρωινή δουλειά τους. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να μειώσεις το ρίσκο. Αφού αν η ιδέα σου δεν πετύχει, τότε μπορείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι στην κανονική δουλειά σου (την οποία δεν έχεις αφήσει ποτέ). Ενώ αυτό είναι και ένα μοντέλο μέσα από το οποίο μπορείς να χρηματοδοτείς το project σου, αφού στην αρχή αυτό δεν θα σου φέρνει έσοδα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Βέβαια δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Πως μπορείς να αναπτύξεις ένα project, ενώ παράλληλα δουλεύεις αλλού (τουλάχιστον) την μισή ημέρα; Πρέπει να αφιερώνεις κάποιες ώρες στο δημιούργημα σου, μέσα στην εβδομάδα. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 4 συγκεκριμένες ιδέες. Είναι projects που μπορείς να αναπτύξεις, δουλεύοντας σε ευέλικτα ωράρια μέσα στην εβδομάδα. Άρα λοιπόν θα αφιερώνεις κάποιες ώρες εκεί, χωρίς να είσαι full-time. Και φυσικά όλα αυτά κρατώντας την πρωινή δουλειά σου.

Δες λοιπόν ποιες ώρες έχεις «κενές» μέσα στην εβδομάδα. Και ξεκίνα.

1# Αρθρογράφος- Freelancer. Υπάρχουν αρκετά websites που θα σε πληρώσουν για να τους στέλνεις τα άρθρα σου. Αν φυσικά έχεις κάτι σημαντικό να γράψεις. Έτσι θα δουλεύεις ευέλικτα, θα στέλνεις το υλικό σου, και θα έχεις ένα επιπλέον εισόδημα τον μήνα. Ενώ παράλληλα θα «φτιάχνεις» το όνομα σου. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αποφύγεις sites που αναζητούν αρθρογράφους- εθελοντές, καθώς εκεί δεν θα έχεις κάποιο χρηματικό κέρδος.

2# Pet Sitter. Μια μόδα που έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα. Τα πράγματα είναι απλά: Αναλαμβάνεις να προσέχεις τα κατοικίδια των άλλων, όταν αυτοί λείπουν από το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να τα πας και βόλτα. Αν χτίσεις ένα πελατολόγιο, στην συνέχεια θα έχεις ένα καλό έσοδο.

3# Online μαθήματα. Έχεις κάποια skills ή ξένες γλώσσες που μπορείς να διδάξεις σε άλλους; Τότε μπορείς να κάνεις online μαθήματα, και να έχεις «μαθητές» από όλα τα μέρη της Γης. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να φτιάξεις προφίλ, και να σε βρίσκουν οι εκάστοτε «μαθητές». Με την πληρωμή να γίνεται ηλεκτρονικά.

4# Πούλα φωτογραφίες. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Αρκεί να έχεις φαντασία, να βγάζεις καλές φωτογραφίες, και να έχεις μια αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone που βγάζει καλές φωτογραφίες. Στην συνέχεια μπορείς να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου σε πλατφόρμες όπως το shutterstock.com. Και να πληρώνεσαι ανάλογα με το πόσα downloads θα πετύχει η κάθε μια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − two =