αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις επιλογές ζωής για τις οποίες θα μετανιώσεις σε μια 10ετια από τώρα (αν τις κάνεις)

Τέσσερις επιλογές ζωής για τις οποίες θα μετανιώσεις σε μια 10ετια από τώρα (αν τις κάνεις)

«Η ζωή μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας», λέει μια σοφή φράση. Και δεν έχει άδικο. Οτιδήποτε κάνουμε, μας οδηγεί προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Άρα κάθε επιλογή θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά.

Όλα εξαρτώνται από εσένα. Οι επιλογές που κάνεις στο παρόν θα χτίσουν τη γέφυρα για το μέλλον σου. Και πρέπει να βάλεις τα θεμέλια για να πας προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση θα μετανιώνεις στο μέλλον, για μια επιλογή που έκανες τώρα. Αυτό ακριβώς θα δεις παρακάτω: Είναι 4 επιλογές ζωής για τις οποίες θα μετανιώσεις σε μια 10ετια από σήμερα (αν τις κάνεις). Φρόντισε να τις αποφύγεις.

1# Προσπαθείς να είσαι σαν όλους τους άλλους. Ένα λάθος για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Και δεν είναι δύσκολο στην εποχή των social media να πέσεις στην παγίδα. Βλέποντας πολλούς να… προμοτάρουν την επιτυχία τους, να προσπαθείς τελικά να γίνεις σαν αυτούς. Αλλά κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό ορισμό για την επιτυχία. Βρες τον δικό σου ορισμό για την επιτυχία, με βάση τα δικά σου όνειρα, χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες.

2# Επιλέγεις να είσαι χαρούμενος «αύριο». Η ευτυχία δεν πρέπει να έρθει αύριο, μεθαύριο ή σε οποιοδήποτε στιγμή του μέλλοντος. Εάν έχετε την ευκαιρία να είστε ευτυχισμένοι τώρα, κάντε το. Μην συσχετίζετε την ευτυχία με ανέφικτους μακρινούς στόχους. Ακόμα κι αν έχεις κάποιους μεγάλους στόχους, είναι σημαντικό να βρεις λόγους έτσι ώστε να είσαι χαρούμενος και κατά την διάρκεια του «ταξιδιού».

3# Παραμελείς το σώμα σου. Το σώμα σας είναι το «σπίτι» σας και αν δεν έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, θα δείτε τα δυσάρεστα αποτελέσματα, σωματικά και ψυχικά, στο μέλλον. Τώρα μπορεί να μην βλέπεις μεγάλες διαφορές, αλλά αν βαδίζεις στον λάθος δρόμο αυτές θα είναι εμφανείς σύντομα. Άσε στην άκρη το κάπνισμα και το πολύ αλκοόλ. Μην διατηρείς έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Και φρόντισε να αθλείσαι. Αν κινηθείς σωστά από τώρα, το σώμα σου θα σε ευχαριστεί στο μέλλον.

4# Τέλος… στη μάθηση. Η μάθηση δεν περιορίζεται στο σχολείο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης. Ειδικά στην εποχή μας είναι πιο εύκολο από ποτέ να πάρεις νέες γνώσεις, να μάθεις νέα skills και να είσαι πάντα ενημερωμένος για τις εξελίξεις που αφορούν το πεδίο σου. Μερικά online μαθήματα, μερικά βιβλία ή κάποια εκπαιδευτικά βίντεο, είναι εύκολοι τρόποι για να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα. Μην σταματάς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 2 =