αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις γρήγοροι τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωση σου

Τέσσερις γρήγοροι τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωση σου

Ζούμε σε μία γρήγορη εποχή, γεμάτη περισπασμούς. Είναι εύκολο να χαθεί η εστίαση σου.

Είναι χρήσιμο να είσαι συγκεντρωμένος χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από ομιλίες και την όποια κινητικότητα συμβαίνει γύρω σου. Η συγκέντρωση είναι κάτι που βοηθά την αποδοτικότητα. Έρευνες ακόμα υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που μπορούν να διατηρήσουν την προσοχή τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα καταφέρνουν καλύτερα σε κάθε πρόκληση που τους παρουσιάζεται.

Εδω είναι μερικοί γρήγοροι τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωση σου.

Προπόνησε το μυαλό σου μέσω… της άθλησης

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μαθητές που κάνουν ήπια σωματική άσκηση πριν από ένα τεστ για τον βαθμό συγκέντρωσής τους, έχουν καλύτερες επιδόσεις. Ουσιαστικά διαπίστωσαν ότι η άσκηση αρχικά ενισχύει την ικανότητα του μυαλού να αγνοήσει περισπασμούς.

Απομνημόνευσε πράγματα

Το να μπορείς να απομνημονεύεις κάποιες ατάκες ή κρίσιμα γεγονότα είναι κάτι που σίγουρα θα σε βοηθήσει και θα σε κάνει να δείχνεις ψαγμένος και διαβασμένος. Βάλε στόχο να μάθεις απέξω ένα ποίημα ή μια ωραία ατάκα κάποιου σπουδαίου άντρα και ξεφούρνισε την την κατάλληλη στιγμή (στο τέλος πες που την έμαθες, μην κάνεις τον πονηρό).

Πάρε τον χρόνο σου όταν διαβάζεις μεγάλα κείμενα

Με την ευρεία διάδοση των tablets και των smartphones, κάποιες μελέτες έχουν δείξει άνοδο 40% της ανάγνωσης διαδικτυακού περιεχομένου. Ωστόσο, μια μελέτη της εταιρείας αναλύσεων επισκεψιμότητας, Chartbeart κατέγραψε ότι μόνο το 5% των αναγνωστών θα διαβάσει ολόκληρο ένα άρθρο στο internet. Ακόμη χειρότερα, το 38% των αναγνωστών δεν θα πάει πιο κάτω από τη δεύτερη παράγραφο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι απλά χαζεύουμε ένα άρθρο και δεν το διαβάζουμε ουσιαστικά. Την ίδια ώρα όλο και λιγότερος κόσμος διαβάζει βιβλία. Ενδεικτικό είναι ότι στην Αμερική πέρυσι το 25% των πολιτών δεν διάβασε ούτε ένα.

Κάνε μια λίστα με όσα σε αποσπούν

Η εύκολη πρόσβαση στο internet έχει ως αποτέλεσμα να ψάχνουμε κατευθείαν οτιδήποτε μας περάσει από το μυαλό. Για να μη βάλουμε στην εξίσωση και το Facebook… Έτσι η προσοχή αποσπάται από τη δουλειά που κάνουμε και για να την ανακτήσουμε χρειάζονται περίπου 25 λεπτά. Προσπάθησε, επομένως, να κρατάς σημειώσεις με αυτά που θες να τσεκάρεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάν’ το στα ολιγόλεπτα διαλείμματά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 11 =