αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις βασικές αλήθειες που θα βελτιώσουν τα ηγετικά skills σου… μέσα σε μια νύχτα

Τέσσερις βασικές αλήθειες που θα βελτιώσουν τα ηγετικά skills σου… μέσα σε μια νύχτα

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο leader μέσα σε μια ομάδα, μια επιχείρηση ή έναν Οργανισμό. Ναι, κάθε ηγέτης θέλει να είναι o καλύτερος. Ποιοι είναι πιο πιθανό να τα καταφέρουν; Εκεί που που θέτουν σαφείς στόχους, και μπορούν να ορίσουν τι ακριβώς σημαίνει επιτυχία. Η ασάφεια σίγουρα δεν βοηθά εδώ.

Το αμερικανικό inc.com σε άρθρο του με τίτλο «4 Basic Truths That Will Improve Your Leadership Skills Overnight» παραθέτει 4 αλήθειες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, και μπορούν να βελτιώσουν τα ηγετικά skills σου… μέσα σε μια νύχτα. ‘Η λίγο αργότερα.

1# Μείνε σταθερός στις Αξίες σου. Οι σπουδαίοι ηγέτες παραμένουν σταθεροί στις Αξίες τους. Και ενθαρρύνουν και τις ομάδες τους να κάνουν το ίδιο. Σύμφωνα με τον Hank Ostholthoff, Διευθύνων Σύμβουλο της Mabbly, «η εταιρική κουλτούρα είναι μια αντανάκλαση της ηγεσίας. Απλά, η δουλειά μου είναι να αναγνωρίζω και να ενθαρρύνω το ταλέντο και τις αξίες μας». Στοιχεία όπως η κατανόηση και η ενσυναίσθηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και να δημιουργήσουν ένα παραγωγικό περιβάλλον.

2# Εστίασε στις ανθρώπινες επαφές. Σύμφωνα με την εταιρία Gallup, η σχέση που έχει ένας εργαζόμενος με τον διευθυντή του, μπορεί να επηρεάσει κατά 70% την εργασιακή εμπειρία του. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Είναι ευθύνη του leader να δημιουργήσει καλές ανθρώπινες σχέσεις με τα μέλη της ομάδας του. Στοιχεία όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω παίζουν ρόλο. Αλλά υπάρχουν και ακόμα πιο απλά πράγματα: Μια «καλημέρα» μπορεί να συνδράμει θετικά.

3# Δημιούργησε μια αίσθηση κοινότητας. Μεταξύ των καλύτερων πραγμάτων που μπορεί να κάνει ένας ηγέτης είναι να χτίσει μια αίσθηση κοινότητας. Αντί να εστιάζετε μόνο στην ατομική σας σχέση με καθένα από τα μέλη της ομάδας σας, βρείτε τρόπους να τους βοηθήσετε να οικοδομήσουν σχέσεις μεταξύ τους και να δημιουργήσουν νέους δεσμούς.

4# Ο μεγάλος σκοπός. Είναι κάτι που κάνουν οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες. Δεν αρκούν μόνο οι καλοί μισθοί ή τα φανταχτερά γραφεία. Οι ομάδες γίνονται ακόμα πιο παραγωγικές όταν υπάρχει ένας μεγάλος σκοπός. Και είναι δουλειά του ηγέτη να ορίσει αυτόν τον σκοπό και να τον επικοινωνήσει στην ομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =