αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις απλές κινήσεις για να είσαι έτοιμος για μια θέση εργασίας, την πρώτη ημέρα που θα την εντοπίσεις

Τέσσερις απλές κινήσεις για να είσαι έτοιμος για μια θέση εργασίας, την πρώτη ημέρα που θα την εντοπίσεις

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν… αμέτρητες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, κατά καιρούς βλέπουμε κάποιες που έχουν ενδιαφέρον. Από την άλλη μεριά, οι υποψήφιοι που ψάχνουν για δουλειά είναι αρκετοί- άρα αρκετός ανταγωνισμός.

Το ερώτημα εδώ είναι: Είσαι έτοιμος να πάρεις μια θέση εργασίας, την πρώτη κιόλας ημέρα που θα την εντοπίσεις; Για αρκετούς, η απάντηση είναι «όχι». Πολλοί θεωρούν ότι θα προετοιμαστούν για μια θέση ή μια συνέντευξη, την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Τι γίνεται όμως αν η προθεσμία για τις αιτήσεις για μια θέση εργασίας κλείνει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα; ‘Η τι γίνεται, αν βρεις μια παλιά σου επαφή σε ένα event και σου μιλήσει για μια ανοιχτή θέση; Το συμπέρασμα είναι απλό: Οι ευκαιρίες δεν έρχονται πάντα με τον τρόπο που τις περιμένουμε. Άρα εσύ πρέπει να ήδη είσαι έτοιμος, όταν αυτές προκύψουν.

Το The Muse παραθέτει τις 4 απλές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος για μια θέση εργασίας, όταν αυτή προκύψει.

Ενημέρωσε το βιογραφικό σου- 30 λεπτά

Γράψε μια συνοδευτική επιστολή- 30 λεπτά

Ενημέρωσε το προφίλ σου στο Linkedin- 30 λεπτά

Προετοιμάσου για μια συνέντευξη- 30 λεπτά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 3 =