αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές κινήσεις για να «ακονίσεις» το μυαλό σου

Τέσσερις απλές κινήσεις για να «ακονίσεις» το μυαλό σου

Αν δεν «ακονίζεις» το μυαλό σου, αργά ή γρήγορα θα το δεις να βαλτώνει. Είναι τότε που τα επίπεδα δημιουργικότητας πέφτουν, γίνεσαι χειρότερος στην επίλυση προβλημάτων και η μνήμη γίνεται πιο αδύναμη.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις για να «ακονίσεις» το μυαλό σου. Παρακάτω θα δεις 4 απλές συνήθειες που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου, για να κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση.

1# Παίξε παιχνίδια. Ναι, τα σταυρόλεξα, τα Sudoku, και κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να βελτιώσουν την ταχύτητα του μυαλού σου και την μνήμη. Αφιέρωσε 20 λεπτά την ημέρα σε τέτοια παιχνίδια. Και θα κρατιέσαι… σε φόρμα.

2# Κάνε μία βόλτα έξω. Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου. Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν.

3# Μάθε κάτι νέο. Μαθαίνοντας μία νέα δεξιότητα, εξασκείς διαφορετικές πλευρές του εγκεφάλου. Η μνήμη σου καλλιεργείται και μαθαίνεις νέες μεθόδους για να δουλεύεις και να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Προσπάθησε να μαθαίνεις και πράγματα που είναι έξω από τον πυρήνα της δουλειάς σου.

4# Κάνε απλές αλλαγές. Σε όλους μας αρέσει να μένουμε… στην σταθερή ρουτίνα μας. Είναι κάτι που μας δημιουργεί οικειότητα και ασφάλεια. Αλλά αν θες να κρατήσεις το μυαλό σου σε εγρήγορση, θυμήσου να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου. Άλλαξε την διαδρομή σου προς την δουλειά. Επισκέψου μία νέα περιοχή. Μίλα με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που είχες καιρό να μιλήσεις. Ασχολήσου με ένα νέο χόμπι. Όταν κάνουμε μια δραστηριότητα που είναι έξω από την καθημερινή ρουτίνα μας, δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή. Και το μυαλό μας γυμνάζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 3 =