αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις Έλληνες δημιούργησαν το δικό τους brand με premium ποτά, και εξαπλώθηκαν σε 23 χώρες

Τέσσερις Έλληνες δημιούργησαν το δικό τους brand με premium ποτά, και εξαπλώθηκαν σε 23 χώρες

Πριν από τρία χρόνια τέσσερις φίλοι, ο Δημήτρης Νταφόπουλος, ο Γιώργος Μπάγκος, ο Γιώργος Τσιρίκος, όλοι τους με πολύ επιτυχημένη πορεία στο χώρο των μπαρ και ο Βασίλης Καλαντζής, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, είχαν μία συζήτηση για το πώς θα μπορούσαν να δώσουν μία φρέσκια «νότα» στα κοκτέιλ που ετοίμαζαν και τότε εντόπισαν ένα μεγάλο κενό στην αγορά, ελληνικά premium αναψυκτικά με «σπιτική» συνταγή.

Έπειτα από αρκετές απόπειρες, άλλες πετυχημένες κι άλλες λιγότερο, οι τελικές «μαγικές» συνταγές για τα «Three Cents» αναψυκτικά ήταν πια γεγονός και το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να παρουσιάσουν στην αγορά την πρώτη ελληνική σειρά premium αναψυκτικών. Με την άγνοια φόβου και κινδύνου που τους διέκρινε στα πρώτα τους βήματα και χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της κίνησής τους, στήνουν την επιχείρησή τους και βγαίνουν στην αγορά.

Ο καθένας συνεισέφερε με τις δικές του δεξιότητες, όλοι τους με το ίδιο πείσμα και τον ίδιο ενθουσιασμό και κάπως έτσι με την υποστήριξη και του Βασίλη που διαθέτει την εισαγωγική εταιρεία αναλώσιμων προϊόντων, Granikal, τα «Three Cents» αναψυκτικά τοποθετήθηκαν στα ελληνικά bars και αγκαλιάστηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή τόσο από τους bartenders όσο και από το ψαγμένο καταναλωτικό κοινό, που αναζητούσε καλά cocktails για να απολαύσουν το βράδυ τους.

Όπως μεταδίδει ο Αθήνα 984, η «Three Cents» σήμερα έχει να μας προτείνει 7 μοναδικούς κωδικούς σε γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι το απλό ανθρακούχο νερό Two Cents Plain (Soda Water), το Pink Grapefruit Soda, το Ginger Beer, το Gentlemen’s Soda, το κλασικό Tonic Water, το Lemon Tonic και το Aegean Tonic. Όλα μπορούμε να τα γευτούμε είτε σκέτα είτε σε κοκτέιλς και άλλα ποτά. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στο σύνολό τους τα προϊόντα των Three Cents αποτελούνται από φυσικά υλικά, χωρίς προσθήκες συντηρητικών, χρωστικών ή τεχνητών αρωμάτων, ενώ παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, και κυρίως από ελληνικές πρώτες ύλες. Το νερό που χρησιμοποιείται προέρχεται από την πηγή της Ροδοδάφνης, η οποία περνάει ακριβώς κάτω από το εργοστάσιο στο οποίο παρασκευάζονται τα αναψυκτικά, στο Αίγιο. Παράλληλα με την καθαρότητα του νερού μεγάλο ρόλο παίζει και η μεγάλη πίεση που ασκείται στην ανθράκωση με αποτέλεσμα το ανθρακικό να διατηρείται ανέπαφο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στα τρία χρόνια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα Three Cents εξάγονται ήδη σε 23 χώρες, τις οποίες κατέκτησαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, αφού ήδη από το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας τους έγιναν ανάρπαστα στο εξωτερικό.

To όνομα των αναψυκτικών «Three Cents» οι 4 δημιουργοί το εμπνεύστηκαν από τα ιστορικά soda bars, που υπήρχαν στην Αμερική την εποχή της μεγάλης κρίσης του 1929 και της ποτοαπαγόρευσης. Τότε, τα soda bars σέρβιραν αρωματισμένες σόδες χωρίς αλκοόλ, με αρωματισμένα σιρόπια. Το σκέτο ανθρακούχο νερό κόστιζε δυο cents και ονομαζόταν «two cents plain». Με την προσθήκη γεύσης, το κόστος τους ανερχόταν σε 3 cents. Θέλοντας λοιπόν και οι ίδιοι να δώσουν μία vintage αίσθηση στα αναψυκτικά τους διατήρησαν το όνομα αυτό και εμπλούτισαν και τον σχεδιασμό του μπουκαλιού με το ανάλογο ύφος.

Τα «Three Cents» μπορούμε να τα βρούμε και να τα δοκιμάσουμε σε επιλεγμένες κάβες και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά κυρίως σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 11 =