αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project τώρα. Και να μην περιμένεις… την νέα χρονιά

Τέσσερα tips για να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project τώρα. Και να μην περιμένεις… την νέα χρονιά

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην εποχή του χρόνου όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα νέα πλάνα τους και βάζουν νέους στόχους. Το πόσοι θα φτάσουν στην επιτυχία είναι μια αλλη συζήτηση, αλλά το σίγουρο είναι ότι τώρα γίνεται συνήθως ο σχεδιασμός. Εδώ όμως υπάρχει και μια παγίδα: Η καλή θεωρία δεν σημαίνει ότι θα σε κάνει να δράσεις άμεσα. Τι κάνουν πολλοί λοιπόν: Καταστρώνουν τα σχέδια τους, και λένε ότι θα τα κάνουν πράξη… την νέα χρονιά. Κάτι που είναι αρκετά αόριστο και μπορεί αν σε φέρει πίσω χρονικά.

Ας δούμε κάτι διαφορετικό. Το It’s Possible παραθέτει 4 tips για να ξεκινήσεις τώρα ένα παράλληλο project. Όχι από την νέα χρονιά. Μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς το project σου να είναι τέλειο. Είπαμε: Τώρα πρέπει να γίνει η αρχή.

1# Βρες κάτι που να κουμπώνει στα δικά σου ωράρια. Ένα παράλληλο project σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα έχεις και μια άλλη κανονική δουλειά. Άρα λοιπόν, πρέπει να βρεις μια ιδέα που να ταιριάζει στα δικά σου ωράρια, για να μπορέσεις να την κάνεις πράξη. Αν θες να φτιάξεις κάτι που απαιτεί… 20 ώρες εργασίας την ημέρα, μάλλον δεν θα καταφέρεις να ανταποκριθείς.

2# Βρες κάτι που μπορεί αν φέρει γρήγορα κάποια έσοδα. Οκ, είναι δύσκολο. Αλλά όχι ακατόρθωτο. Αφού θα αφιερώνεις αρκετό χρόνο στην ιδέα σου, πρέπει να την δεις σοβαρά. Και για να την δεις σοβαρά πρέπει να σου φέρνει -έστω μικρά- έσοδα από ένα σημείο και μετά. Επικεντρώσου ίσως σε κάτι digital, που να μπορεί να φέρει κάποια χρήματα σχετικά γρήγορα, και φυσικά να έχει μικρό κόστος συντήρησης.

3# Δεν χρειάζεσαι να είσαι… εκατομμυριούχος για να ξεκινήσεις. Και αυτό είναι μια λάθος αντίληψη που έχουν κάποιοι. Ειδικά στο digital πεδίο, μπορείς να ξεκινήσεις κάτι με λίγα χρήματα. Αν μάλιστα είστε παραπάνω από ένας ιδρυτές, το κόστος μοιράζεται. Μάλιστα, αν έχεις μια πρωινή δουλειά, είναι πιθανό να έχεις κάποια επιπλέον έσοδα (δώρα Χριστουγέννων κλπ), ένα μέρος των οποίων μπορείς να επενδύσεις. Τα πράγματα σε όλα αυτά γίνονται φυσικά πιο δύσκολα, αν θέλεις να φτιάξεις ένα project που περιλαμβάνει παραγωγή.

4# Δούλεψε μέσα στις γιορτές. Είναι λογικό οι ημέρες των Χριστουγέννων να είναι πιο χαλαρές για τους περισσότερους. Εδώ είναι που πρέπει να κάνεις την κίνηση σου: Αφιέρωσε κάποιες ώρες για να δουλέψεις μέσα σε αυτό το διάστημα. Και έτσι τον Ιανουάριο να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Σημείωση: Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις τις γιορτές μόνο με δουλειά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα να κάνεις εκεί έξω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 1 =