αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα tips για να μην μένεις χωρίς χρήματα στο τέλος του μήνα

Τέσσερα tips για να μην μένεις χωρίς χρήματα στο τέλος του μήνα

Είσαι μήπως από αυτούς που στο τέλος του μήνα (ή λίγο πιο πριν) μένουν πάντα… χωρίς χρήματα; Δεν είναι περίεργο. Αφού οι μισθοί στην Ελλάδα, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι χαμηλοί. Αν μάλιστα υπάρχει και μια «επιπόλεη» διαχείρηση των χρημάτων από τη μεριά σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεμείνεις πριν το τέλος του μήνα.

Το ερώτημα εδώ είναι τι μπορείς να κάνεις. Παρακάτω θα δεις 4 απλά tips, για να μην ξανά ξεμείνεις από χρήματα.

1# Περιόρισε τον καφέ από έξω. ΟΚ, δεν λέμε να μην βγεις για μερικούς καφέδες με φίλους μέσα στον μήνα. Αλλά αν είσαι από αυτούς που κάθε πρωί και μεσημέρι παίρνουν καφέ από έξω, τότε αρκετά χρήματα σου φέυγουν εκεί. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις κάθε ημέρα, αλλά ως το τέλος του μήνα θα έχεις δώσει ένα σεβαστό ποσό για καφέδες. Δεν θα ήθελες να σου μένουν 100 ή 150 ευρώ από τους καφέδες;

2# Όχι πολλές νυχτερινές εξόδους. Και τα ποτά μπορούν να σου «φάνε» αρκετά χρήματα μέσα στον μήνα. Ήρθε η ώρα να μείνεις και λίγο σπίτι. Χαλάρωσε, κανόνισε με την παρέα σου βραδιές μπάρμπεκιου, ταινίας ή επιτραπέζιου. Αν βγείτε, προτιμήστε πιο οικονομικά μαγαζιά.

3# Ταπεράκι. Αν ζεις με τους γονείς σου (ή αν βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση) ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Σίγουρα η μαμά σου θα χαρεί πολύ να τιμήσεις την μαγειρική της και σίγουρα εσύ θα γλιτώσεις το πορτοφόλι σου από τα περιττά έξοδα του delivery!

4. Δες τι μπορείς να κάνεις δωρεάν. Αν κάνεις μία έρευνα στην πόλη σου ή στις τριγύρω περιοχές σίγουρα θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες βραδιές που είναι… δωρεάν. Τι χάνεις, λοιπόν, να περάσεις μια βόλτα με την παρέα σου ή και μόνος; Δωρεάν διασκέδαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =