αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να βρεις έναν μέντορα

Τέσσερα tips για να βρεις έναν μέντορα

Ένα πιο έμπειρος άνθρωπος, πάντα μπορεί να σου δώσει μερικές συμβουλές, έτσι ώστε να κινηθείς καλύτερα στο επαγγελματικό σου πεδίο. Ειδικά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας που είναι χαοτικός, μια καθοδήγηση πάντα είναι χρήσιμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείς πάντα κατά γράμμα ότι σου λέει κάποιος άλλος. Ωστόσο όταν βρεθείς μπροστά σε κάποια διλήμματα ή σε κρίσιμες αποφάσεις, ένας πιο έμπειρος θα σε βοηθήσει ίσως να δεις πράγματα που δεν μπορείς να δεις μόνος σου.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρακτικό ερώτημα: Τι πρέπει να κάνεις για να βρεις τον μέντορα που ψάχνεις; Το It’s Possible σου δίνει 4 tips.

1- Εγγραφείτε σε ένα επαγγελματικό Οργανισμό: Ακόμα και με μια απλή αναζήτηση στο Google, θα βρεις Οργανισμούς, θερμοκοιτίδες και δομές, που εστιάζουν σε αυτόν τον σκοπό. Να φέρουν κοντά μέντορες και νέους ανθρώπους. Εκεί γίνονται πολλά meetings, ομιλίες και συζητήσεις που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον μέντορα που θες.

2- Μην είσαι πιεστικός: Το ότι συνάντησε έναν πετυχημένο άνθρωπο σε ένα event, δεν σημαίνει ότι… πρέπει να πέσεις πάνω του και να του ζητήσεις αμέσως να γίνει μέντορας του. Άσε τη διαδικασία να εξελιχτεί πιο ομαλά. Ίσως ένα email και μια πρόσκληση για καφέ, θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

3- Επικεντρώσου στον άνθρωπο, όχι στη θέση του: Σίγουρα, το μάτι σου θα πέσει στην επαγγελματική κάρτα κάποιου. Στην ιδιότητα του. Εδώ θέλει προσοχή. Μην προσεγγίσεις κάποιον μόνο για την επαγγελματική του θέση. Πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο που να ταιριάζει με εσένα. Και επίσης να έχει τον χρόνο για να σε κοουτσάρει.

4- Μη ξεχνάς του συναδέλφους: Μέντορας δεν μπορεί να γίνει μόνο ένας άγνωστος σε εσένα άνθρωπος. Σκέψου όλους αυτούς με τους οποίους έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν, και πιθανόν μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο τώρα. Τι να κάνει, άραγε, ο πρώτος σου προϊστάμενος;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + four =