αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερα tips από τον Gary Vaynerchuck για να «παίξει δυνατά» ένας επιχειρηματίας στα social media

Τέσσερα tips από τον Gary Vaynerchuck για να «παίξει δυνατά» ένας επιχειρηματίας στα social media

Αν τον παρακολουθείς στα social media θα έχεις δει ότι είναι ενεργός (σχεδόν) κάθε ημέρα. Θα κάνει κάποιο status, θα δώσει μια συμβουλή, θα ανεβάσει ένα βίντεο, θα προμοτάρει κάποιο event του. Ο Gary Vaynerchuck είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και γνωρίζει πολύ καλά το πως παίζεται το παιχνίδι στην digital εποχή μας. Δείχνει μάλιστα να το διασκεδάζει, χωρίς να χάνει ποτέ το πάθος του για αυτό που κάνει.

Αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper είναι δεδομένο ότι πρέπει να έχεις παρουσία στα social media. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να είσαι συνεπής, να έχεις φταντασία και να κινείσαι σωστά έτσι ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό που θα σε ακολουθεί. Ο Gary Vaynerchuk δίνει 4 συμβουλές για να το πετύχεις. Α, και αν θέλεις να τον ακολουθήσεις στο Facebook και να δεις στην πράξη τι κάνει, μπορείς να κάνεις like στην επίσημη σελίδα του. Έχει πάνω από 2,9 εκατ. likes αυτή τη στιγμή.

1# Σπάσε το περιεχόμενο σε μικρά κομμάτια. Θα έχεις ίσως δει, ότι ο Gary Vaynerchuk δεν ανεβάζει σχεδόν ποτέ περιεχόμενο μεγάλης έκτασης στα social media. Αν για παράδειγμα έχει κάνει μια ομιλία διάρκειας 1 ώρας συνολικά, θα την σπάσει σε μικρά κομμάτια. Και θα ανεβάσει π.χ. 3 posts, 2 λεπτών το καθένα. Τα καλύτερα σημεία. Τα οποία είναι σύντομα και μπορούν να διαμοιραστούν πιο εύκολα. Άσε που στην «γρήγορη» εποχή που ζούμε, οι περισσότεροι δεν έχουν χρόνο για να δουν ή να διαβάσουν ένα μεγάλο post.

2# Δώσε value, πριν ζητήσεις κάτι. Μην κάνεις στεγνό μάρκετινγκ κάθε ημέρα. Πριν ζητήσεις κάτι από τους ακολούθους σου, προσέφερε τους value με κάποιον τρόπο. Με κάποιο δωρεάν περιεχόμενο. ‘Η με κάποιες συμβουλές. Δημιούργησε μια σχέση εμπιστοσύνης. Και θα αυξήσεις το κοινό σου πολύ πιο γρήγορα.

3# Να είσαι αυθεντικός. Μην «αντιγράφεις» τους άλλους. Δώσε το δικό σου στιλ και βάλε τον χαρακτήρα σου στις Σελίδες που έχεις κάνει στα social media. Ακόμα και το χιούμορ μπορεί να είναι ένα στοιχείο που θα κάνει την διαφορά. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι αυθεντικός.

4# Απάντα στα σχόλια. Το κάνει ακόμα και ο Mark Zuckerberg. Δεν έχει σημασία μόνο το να κάνεις αρκετά posts σε βάθος χρόνου. Πρέπει να αλληλεπιδράς με το κοινό σου. Άλλωστε αυτό είναι και ένα από τα βασικά «όπλα» των social media. Απάντα στα σχόλια ή στα inbox. Κάνε και likes σε σχόλια που μπορεί να σου φάνηκαν ωραία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =