αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα skills που είναι απαραίτητα για να ξεχωρίσεις στην remote αγορά εργασίας

Τέσσερα skills που είναι απαραίτητα για να ξεχωρίσεις στην remote αγορά εργασίας

Είναι αλήθεια ότι στην εποχή του Covid-19 πολλοί άνθρωποι (αναγκαστικά) μπήκαν στο remote μοντέλο εργασίας. Κάτι που αναμένεται να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό και το προσεχές χρονικό διάστημα. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότερες δουλειές μπορούν πλέον να γίνουν εξ αποστάσεως. Με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Αλλά ποια είναι τα skills που χρειάζεσαι σε αυτή την remote αγορά εργασίας; Καταρχήν, χρειάζεσαι τα 4 παρακάτω:

Οργάνωση

Όταν δουλεύεις απ’ το σπίτι, το παν είναι να μείνεις συνεπής στο ωράριό σου και να οργανώσεις τον εαυτό και το πρόγραμμά σου. Θα πρέπει να μπορείς να βάζεις ένα πρόγραμμα στη δουλειά, ακόμα κι αν υπάρχουν άπειροι περισπασμοί τριγύρω σου.

Κάθε αρχή της εβδομάδας και της μέρας θα πρέπει να βάζεις στόχους και να οργανώνεις τη μέρα σου έτσι ώστε να τους πετυχαίνεις.

Επικοινωνία εξ αποστάσεως

Μπορεί στο από κοντά να κάνεις διαμάντια, αλλά τα skills σου όταν μιλάς στο Skype να είναι σαν να μιλάμε για άλλον άνθρωπο! Φρόντισε να εξασκηθείς γιατί εάν η συνέντευξη γίνει μέσω Skype, θα είναι παράλληλα ένα τεστ για το εάν θα μπορείς να κάνεις, για παράδειγμα, brainstorming ή μια σωστή, δομημένη παρουσίαση μέσω video call.

Συνεργασία

Όπως η επικοινωνία, έτσι και η συνεργασία με τους συναδέλφους σου είναι πολύ σημαντική. Αν θέλεις να κάνεις μια δουλειά εξ αποστάσεως, θεωρείται αυτονόητο ότι η συνεργασία σου θα πρέπει να είναι άριστη με τους συναδέλφους σου, ακόμα κι αν δεν τους βλέπεις από κοντά.

Εξοικίωση με την τεχνολογία

Φυσικά, τα τεχνολογικά σου skills θα πρέπει να φτάνουν σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο για να μπορείς να λειτουργήσεις καλά εξ αποστάσεως, γιατί θα χρειαστεί να δουλέψεις εκτός από Zoom και Skype, και με μια σειρά προγραμμάτων που δεν χρειαζόσουν όταν ήσουν από κοντά με τους συναδέλφους σου, προκειμένου να μοιράζεστε αρχεία κτλ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =