αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ψέματα που πρέπει να σταματήσουν να λένε οι νέοι επιχειρηματίες στον εαυτό τους

Τέσσερα ψέματα που πρέπει να σταματήσουν να λένε οι νέοι επιχειρηματίες στον εαυτό τους

Είναι πράγματα που θα ακούσεις να τα λένε αρκετοί νέοι επιχειρηματίες. ‘Η όσοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες. Πρόκειται για δικαιολογίες που -ακόμα κι αν έχουν μια δόση αλήθειας- στην ουσία λειτουργούν απλά ως αφορμές για να αναβάλεις τα σχέδιά σου. Το αποτέλεσμα είναι να μην πραγματοποιείς ποτέ την ιδέα που έχεις στο μυαλό σου- παρά το γεγονός ότι αυτή μπορεί να είναι καλή.

Τώρα θα δούμε 4 συγκεκριμένα τέτοια ψέμματα, τα οποία πρέπει α σταματήσεις να λες στον εαυτό σου. Και να αρχίσεις να βαδίζεις στο μονοπάτι προς την δική σου επιτυχία.

1# Δεν έχω αρκετή εμπειρία. Κανείς δεν είχε όταν ξεκίναγε. Και δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις για να ξεκινήσεις. Χαρακτηριστική είναι η παραδοχή του Mark Zuckerberg σε πρόσφατη ομιλία του, ο οποίος παραδέχτηκε πως όταν ξεκίναγε το Facebook σε ηλικία 19 ετών δεν είχε ιδέα σχετικά με το πως αναπτύσσεις μια εταιρία παγκόσμιας κλίμακας.

2# Η ιδέα μου υπάρχει ήδη. Επίσης είναι κάτι που ακούμε συχνά. Επίσης μπορούμε να δούμε το παράδειγμα του Facebook. Πριν από αυτό υπήρχε το MySpace, που ήταν πετυχημένο για την εποχή του. Το Facebook όμως το έκανε… σκόνη και θρύψαλα. Σήμερα κανείς δεν θυμάται το MySpace. Το ότι μια ιδέα υπάρχει ήδη, δεν πρέπει να σε εμποδίσει. Αρκεί να μπορείς να την πας στο επόμενο level.

3# Δεν έχω αρκετό χρόνο. Ναι, το να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση απαιτεί να αφιερώσεις χρόνο. Αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν 24 ώρες κάθε ημέρα. Κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου σου, βάλε τις σωστές προτεραιότητες και ξεκίνα.

4# Οι άλλοι μου είπαν ότι η ιδέα μου θα αποτύχει, και έχουν δίκιο. Όλοι έχουν αμφισβητηθεί στο ξεκίνημα τους. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να παίρνεις feedback από κάποιους ανθρώπους. Αλλά στο τέλος η απόφαση πρέπει να είναι δική σου. Ακόμα κι αν σου πουν να μην το κάνεις, εσύ μην τους ακούσεις. Αρκεί να πιστεύεις στην ιδέα σου και να έχεις να πλάνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − sixteen =