αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ψέματα που λες στον εαυτό σου όταν φοβάσαι να κάνεις κάτι

Τέσσερα ψέματα που λες στον εαυτό σου όταν φοβάσαι να κάνεις κάτι

Πότε είναι η τελευταία φορά που άφησες τον φόβο να σε κυριεύσει; Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, ο φόβος μας εμποδίζει να κάνουμε πολλά από τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο φόβος είναι φυσικά ιδιαίτερα επιζήμιος για τους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν το πρώτο τους μεγάλο έργο.

Το βλέπουμε άλλωστε και στην Ελλάδα: Πολλοί είναι αυτοί που έχουν μια «καλή ιδέα», αλλά λίγοι είναι αυτοί που την κάνουν πράξη.

Εδώ είναι 4 ψέματα που οι άνθρωποι τείνουν να λένε στον εαυτό τους και βρίσκουν λόγους για να ΜΗΝ κάνουν κάτι. Είναι τότε που ο φόβος τελικά νικά.

1. Δεν είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό

Ο φόβος είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς νέους επιχειρηματίες καθώς αρχίζουν να σχεδιάζουν και να χτίζουν τα πρώτα τους εγχειρήματα. Χωρίς θετικό boost, πολλοί άνθρωποι μπορεί να ‘παραλύσουν’ από αυτόν τον φόβο και μερικοί δεν ua κυκλοφορήσουν ποτέ το προϊόν ή την υπηρεσία τους εξαιτίας αυτού του φόβου. Φοβούνται ότι αυτό που έχουν να πουλήσουν δεν είναι καλό και δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να ξεπεράσουν τη δυσφορία και να κάνουν το μεγάλο βήμα. Αλλά εδώ είναι η αλήθεια: Είστε έτοιμοι. Η δυσφορία είναι μέρος της διαδικασίας και είναι μέρος του ταξιδιού. Πιθανότατα, θα αποτύχετε ή θα αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες, αλλά χωρίς δράση, δεν θα πετύχετε τίποτα. Η συνεχής δράση είναι το κλειδί, επομένως ορίστε deadlines για τον εαυτό σας και ξεκινήστε τη δουλειά.

2. Έχω τόσες πολλές ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έχω μία που να είναι αρκετά καλή

Ένα άλλο μεγάλο εμπόδιο για πολλούς, είναι να βρουν πού να επικεντρώσουν το χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά τους. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν έχουν έλλειψη καλών ιδεών, αλλά το να γνωρίζουν σε ποιες ιδέες να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους είναι το κλειδί εάν θέλουν πραγματικά να γίνουν επιτυχημένοι.

Αντί να αποφύγετε να επιλέξετε ένα μονοπάτι και να προσπαθείτε να κάνετε… ταχυδακτυλουργικά με τρεις ή τέσσερις ιδέες, περιορίστε την εστίαση σας σε μία ιδέα και μείνετε σε αυτήν για κάποιο χρονικό διάστημα για να καταλάβετε εάν μπορείτε να κερδίσετε ή όχι από αυτήν την ιδέα.

3. Αυτό υπάρχει ήδη

Επίσης κάτι που το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται να ξεκινήσουν κάτι, επειδή θεωρούν ότι αυτό «υπάρχει ήδη» εκει έξω. Ακόμα και έτσι να είναι όμως, πρέπει να ξεκινήσεις. Μια σοφή φράση λέει ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ο πρώτος που κάνει κάτι, αλλά στόχευσε να είσαι ο καλύτερος. Βάλε σε εφαρμογή την ιδέα σου και χτίσε πάνω σε αυτή. Κάνε το καλύτερο που μπορείς. Και όχι, δεν είναι κακό να πάρεις ιδέες από αντίστοιχα εγχειρήματα που υπάρχουν ήδη εκεί έξω. Θυμήσου: Όταν ξεκίνησε το Facebook, υπήρχε ήδη το MySpace. Σήμερα ποιος θυμάται το My Space;

4. Είναι πολύ αργά για να ξεκινήσω να εργάζομαι πάνω σε αυτό σήμερα, θα το κάνω αύριο/ την άλλη εβδομάδα/ τον άλλο μήνα

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις κάτι ήταν χτες. Η δεύτερη καλύτερη είναι τώρα. Ό,τι και να πείτε στον εαυτό σας, καταλάβετε ότι εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας. Ίσως το πιο σημαντικό: Είστε υπεύθυνοι για την αδράνειά σας. Φτιάξε το πλάνο σου και κάνε τώρα το βήμα που θες. Μην περιμένεις για… αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =