αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα χόμπι που μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο

Τέσσερα χόμπι που μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για τα χόμπι. Δεν είναι δραστηριότητες που απλά γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου. Μπορούν να σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος της καθημερινότητας, να σε κάνουν πιο δημιουργικό, να αναπτύξεις νέες δεξιότητες, ενώ κάποια από αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθείς και να έρθεις σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ.

Τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κάθε ένας γεννιέται με ένα ορισμένο επίπεδο νοημοσύνης, το οποίο δεν μπορούσε να αλλάξει. Ωστόσο, σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται έξυπνοι. Μπορούν να κατακτήσουν αυτή τη δεξιότητα μέσω της εκπαίδευσης, και το να είσαι έξυπνος δεν εξαρτάται από την εθνικότητα, την κοινωνική θέση ή το φύλο σου.

Εδώ είναι λοιπόν 4 χόμπι που μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο. Έτσι όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό thelawuniverse.com. Δοκιμάστε να εντάξετε αυτές τις 4 συνήθειες στην καθημερινότητά σας και θα γίνετε πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο έξυπνοι.

1# Μάθε να παίζεις ένα μουσικό όργανο. Το να παίζεις ένα μουσικό όργανο δεν είναι μόνο χαλαρωτικό αλλά κάνει και τον εγκέφαλό σου πιο παραγωγικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι οι άνθρωποι που ξέρουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά 8 μονάδες από τους ανθρώπους που δεν παίζουν κανένα όργανο. Όταν παίζετε ένα όργανο, ενεργοποιείτε εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνα για την ακοή και τη μνήμη σας. Έτσι, τέτοιοι άνθρωποι έχουν καλύτερες ακουστικές ικανότητες και μπορούν να απομνημονεύουν πράγματα ευκολότερα και γρηγορότερα.

2# Διάβασε κάθε μέρα. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν έχουν ένα μυαλό που λειτουργεί καλύτερα, από αυτούς που δεν διαβάζουν. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο εμπνεύστηκαν να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω της ανάγνωσης βιβλίων. Και φυσικά κράτησαν αυτή τη συνήθεια και στη συνέχεια. Όσοι διαβάζουν πολύ έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και καλύτερη κατανόηση του κόσμου. Η ανάγνωση βιβλίων σας κάνει επίσης καλύτερους στην επίλυση προβλημάτων και στη λήψη αποφάσεων.

3# Αθλήσου σε καθημερινή βάση. Οι άνθρωποι που ασκούνται είναι καλύτεροι στην επεξεργασία πληροφοριών από εκείνους που δεν φροντίζουν τη φυσική τους κατάσταση και τη γενική ευεξία τους. Επιπλέον, όταν ασκείστε, το τμήμα του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνο για τις γνωστικές λειτουργίες λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, εάν ασκείστε μόνο μία φορά το μήνα… δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα.

4# Μάθε μια νέα γλώσσα. Έχει αποδειχθεί ότι όσο περισσότερες γλώσσες γνωρίζει κάποιος, τόσο πιο έξυπνος και καλύτερος στην επίλυση προβλημάτων γίνεται. Οι άνθρωποι αυτοί θυμούνται πράγματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι πολύγλωσσοι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί. Και φυσικά η επικοινωνία με άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες και έχουν διαφορετικές κουλτούρες μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν γίνεις ο νέος manager στην εταιρία που δουλεύεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =