αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι σπουδαίοι leaders

Τέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι σπουδαίοι leaders

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να προσδιορίσεις το πως ορίζεται ο «τέλειος leader». Και αναμφίβολα, τα δεδομένα γύρω από αυτή την έννοια έχουν μεταβληθεί με το πέρασμα των χρόνων. Δεν είναι ίδιες, για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις σήμερα, με αυτές υπήρχαν πριν από 100 χρόνια. Δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Το πλαίσιο έχει εξελιχθεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στους leaders, τα οποία έχουν μείνει ίδια. Και είναι ίσως αυτά που κάνουν τους σπουδαίους ηγέτες. «Η ηγεσία ξεκινά από μέσα» όπως λένε πολλοί. Και εδώ είναι 4 χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εσύ πόσα από αυτά έχεις;

Αυθεντικότητα. Όταν είστε γνήσιοι, οι άνθρωποι μπορούν να σας εμπιστευτούν και γνωρίζουν ότι είστε αξιόπιστοι και ειλικρινείς. Από την άλλη, είμαστε όλοι επιφυλακτικοί με ηγέτες που είναι ψεύτικοι, ναρκισσιστές, μυστικοπαθείς.

Υπευθυνότητα. Καθώς οι ηγέτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς αλλαγές και εμπόδια, είναι σαφές ότι πρέπει να είναι πιο υπεύθυνοι από ποτέ. Παραδέξου τα λάθη σου και προσπάθησε να είσαι υπεύθινος για τις πράξεις σου.

Εξειδίκευση. Το έχουμε ξανά πει και σε παλαιότερα άρθρα. Είναι σημαντικό να ασχολείσαι με έναν τομέα που τον γνωρίζεις. Έτσι θα μπορέσεις να προσαρμοστείς πιο γρήγορα, και να αποφύγεις τα λάθη.

Φιλοδοξία. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που κάθονται σε έναν καναπέ και βλέπουν τον κόσμο να περνά από μπροστά τους, και υπάρχουν και αυτοί που σηκώνονται για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Φτιάξε έναν «χάρτη» και ξεκίνα να δουλεύεις για να πετύχεις τους μεγάλους στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 6 =