αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να σε προσέχουν οι άλλοι όταν μιλάς

Τέσσερα τρικ για να σε προσέχουν οι άλλοι όταν μιλάς

Σε όλους μας έχει τύχει αρκετές φορές. Να μιλάμε και να νιώθουμε ότι το ακροατήριο που έχουμε απέναντι μας δεν μας ακούει. Είτε πρόκειται για ένα σκηνικό στην επαγγελματική μας ζωή, είτε στην προσωπική. Ο τρόπους που μιλάς έχει την σημασία του.

«Ενώ μιλάς, τίθενται πρώτα σε λειτουργία τα τύμπάνα των ακροατών σου και κατόπιν ο εγκέφαλός τους» λέει η Lisa Popeil, μια από τις κορυφαίες voice coaches αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Και τι πρέπει να κάνεις για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα; Εδώ είναι 4 απλά τρικ.

1# Σωστή στάση του σώματος. «Η στάση του σώματος έχει τεράστια σημασία στο πώς ακούγεσαι» μας διαβεβαιώνει η Popeil. «Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να ακούγεσαι σωστά ενώ μιλάς καθιστός, είναι να τεντώσεις το λαιμό σου και κατόπιν να ισιώσεις την πλάτη σου. Αν πάλι πρέπει να μιλήσεις όρθιος, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις ελαφριά τα πόδια σου, διατηρώντας χαλαρά τα γόνατά σου. Μην παραλείψεις, όμως, να χαλαρώσεις τους ώμους σου αλλά και να διατηρείς σχετικά ψηλά το πιγούνι σου».

2# Μη μιλάς χωρίς να ακούς τους άλλους: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος καθώς μιλά ενώπιον κοινού είναι, αφού κάνει μια ερώτηση σε αυτούς που τον ακούνε, να αρχίσει να μιλά προτού οι ακροατές του προλάβουν να πουν το οτιδήποτε» αναφέρει η Popeil. «Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, όμως, δε φανερώνει σιγουριά, όπως πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα, αλλά, αντίθετα, ανασφάλεια».

3# Μη μιλάς πολύ δυνατά: «Κόντρα στη δημοφιλή αντίληψη, μιλώντας πολύ δυνατά δεν κερδίζεις την προσοχή και το ενδιαφέρον αυτών που σε ακούνε αλλά τους κουράζεις και, ενίοτε, τους εκνευρίζεις. Αντί να ανεβάσεις την ένταση, προσπάθησε να την ρίξεις και να κάνεις τον τόνο της φωνής σου λίγο πιο απαλό και φιλικό. Κάνοντας κάτι τόσο απλό, θα καταφέρεις εν τέλει να κερδίσεις την προσοχή του ακροατηρίου σου» θα πει η Popeil.

4# Μη μιλάς πολύ γρήγορα: «Όταν κάποιος είναι πολύ κουρασμένος ή νιώθει υπερβολική ένταση, έχει την τάση να μιλά πολύ γρήγορα, θέλοντας να “ξυπνήσει” και να νιώσει σε εγρήγορση» αναφέρει η Lisa. «Ωστόσο, οι παύσεις αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στη “φαρέτρα” οποιουδήποτε καλού ομιλητή. Βλέπεις, κάνοντας μικρές, σύντομες παύσεις όχι μόνο δε διακινδυνεύεις να χάσεις την προσοχή αυτών που σε ακούν αλλά αντίθετα τους δίνεις το περιθώριο να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν αυτά που μόλις είπες» λέει η Popeil.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − ten =