αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να σε θυμούνται οι άλλοι από την πρώτη συνάντηση

Τέσσερα τρικ για να σε θυμούνται οι άλλοι από την πρώτη συνάντηση

Σίγουρα σου έχει τύχει: Να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, να σου πει το όνομα και το επάγγελμα του, και να τα ξεχάσεις… αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση σας. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί και αντίστροφα. Δηλαδή να μην θυμούνται εσένα οι άλλοι. Και αυτό μάλλον δεν θα σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου διαδρομή- και όχι μόνο.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 απλά τρικ, έτσι ώστε να σε θυμούνται οι άλλοι από την πρώτη συνάντηση. Είναι η κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν στην αρχή, έτσι ώστε να χτίσεις καλές νέες επαφές.

1# Πες μια ιστορία. Μπορεί να είναι κάτι απλό. Κάτι που έγινε σήμερα. Ανάφερε αρκετές φορές το όνομα σου ενδιάμεσα και δώσε σχετικές πληροφορίες για τον τομέα της εργασίας σου. Με αυτό τον τρόπο έχεις λύσει ήδη τις απορίες των περισσοτέρων, χωρίς να επακολουθήσουν τυπικοί βαρετοί διάλογοι. Και μέσα από την χαρακτηριστική ιστορία που θα πεις, είναι πιο πιθανό να σε θυμούνται.

2# Όσο πιο σύντομος, τόσο το καλύτερο. Ειδικά στα πρώτα λεπτά μιας γνωριμίας, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μακρυγορήσεις. Ο συνομιλητής σου μπερδεύεται με τις υπερβολικές και ανούσιες πληροφορίες που του παραθέτεις, επειδή απλούστατα κάνεις παρεμβολές στη συγκομιδή των πληροφοριών που κάνει ο εγκέφαλος του. Να είσαι σύντομος και to the point.

3# Δημιούργησε προσωπική επαφή. Για παράδειγμα, αν γνωρίσεις κάποιον που έχεις το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, είναι πολύ πιο πιθανό να σε θυμηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κοινά που τυχόν να παρατηρηθούν πάνω στη κουβέντα, όπως για παράδειγμα το ίδιο επάγγελμα, η ίδια μάρκα αυτοκίνητο ή ο πρόσφατος κοινός προορισμός που είχατε στις διακοπές σας. Τόνισε τα κοινά στοιχεία, και είναι πιο πιθανό να σε θυμάται η άλλη πλευρά.

4# Μήνυμα μετά την συνάντηση. Πλέον οι τρόποι είναι πολλοί. Αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση με ένα άτομο, μπορείς να του στείλεις ένα email ή ένα μήνυμα στο Linkedin ή το Facebook. Πες του πόσο ενδιαφέρουσα ήταν η πρώτη συζήτηση σας. Και φυσικά μπορείς να κάνεις μια πρόταση για μια δεύτερη συνάντηση. Κάπως έτσι θα χτιστεί μια καλή σχέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − twelve =