αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να σε θυμάται κάποιος από την πρώτη επαφή

Τέσσερα τρικ για να σε θυμάται κάποιος από την πρώτη επαφή

Σίγουρα τους έχεις δει: Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν από event σε event… με στόχο το networking. Ειδικά στην προ-κορονοιού εποχή γινόταν έντονα. Και πιθανότατα θα ξεκινήσει πάλι να γίνεται όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Κι όμως, αυτό δεν αρκεί για να δημιουργήσεις καλές νέες επαφές. Ούτε αρκεί να μοιράζεις… άπειρες επαγγελματικές κάρτες. Ούτε αρκεί να κάνεις νέες συνδέσεις στα social media.

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κάνεις μια νέα επαφή. Το σημαντικότερο είναι να σε θυμάται ο άλλος την επόμενη ημέρα. Εδώ είναι λοιπόν 4 τρικ για να το πετύχεις.

Πες το όνομα σου πάλι

Με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Ειδικά σε συγκεντρώση με πολλά άτομα, είναι σχεδόν αδύνατο να θυμάται κάποιος το όνομα σου από την πρώτη φορά που θα συστηθείτε. Μην διστάσεις να αναφέρεις ξανά το όνομα σου από μόνος σου, χωρίς να χρειαστεί να φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση. Όσες περισσότερες φορές απευθυνθείς σε εκείνον χρησιμοποιώντας κάθε φορά το όνομα σου, τόσο πιο εύκολο θα γίνει για τον εγκέφαλο να το απομνημονεύσει.

Κάνε ερωτήσεις

Κάθε καινούργια πληροφορία που δέχεσαι από ένα άτομο που μόλις γνώρισες, βοηθάει τον εγκέφαλο να «χτίσει» μια νέα βάση δεδομένων. Ένα όνομα με ένα επάγγελμα δεν λένε τίποτα στο μυαλό σου. Θα μπορούσε να είναι και η άχρηστη πληροφορία μιας σύντομης γνωριμίας. Όμως όσες περισσότερες είναι οι ερωτήσεις, τόσο αναγκάζεται ο εγκέφαλος να συγκεντρώνει νέα στοιχεία για τη πρόσφατη γνωριμία. Τελικά, δημιουργείται μια νέα καρτέλα. Και αυτός είναι ο λόγος που κάποια άτομα -και όσα σου λένε- τα θυμάσαι περισσότερο ή καλύτερα από κάποια άλλα.

Διηγήσου μια ιστορία

Ένα περιστατικό από τη σημερινή μέρα για παράδειγμα. Ανάφερε αρκετές φορές το όνομα σου ενδιάμεσα, ή και δώσε σχετικές πληροφορίες για τον τομέα της εργασίας σου. Με αυτό τον τρόπο έχεις λύσει ήδη τις απορίες των περισσοτέρων, χωρίς να επακολουθήσουν τυπικοί βαρετοί διάλογοι. Άλλωστε οι περισσότεροι, θα ρωτήσουν τι δουλειά κάνεις καθαρά από ευγένεια και όχι από ενδιαφέρον.

Να είσαι σύντομος

Ειδικά στα πρώτα λεπτά μιας γνωριμίας, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μακρυγορήσεις. Ο συνομιλητής σου μπερδεύεται με τις υπερβολικές και ανούσιες πληροφορίες που του ξεφουρνίζεις, επειδή απλούστατα κάνεις παρεμβολές στη συγκομιδή των πληροφοριών που κάνει ο εγκέφαλος του. Οι πρώτες πληροφορίες μιας προσωπικής επαφής, πρέπει να συλλέγονται άμεσα. Οπότε, stick to the point.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =