αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σωτήρια tips για να «επιβιώσεις» ως solopreneur | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερα σωτήρια tips για να «επιβιώσεις» ως solopreneur | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Στο ίδιο μοντέλο έχει στηριχτεί και το It’s Possible. Ξεκίνησε το 2016, με ένα άτομο από πίσω του. Και όχι με μια… μεγάλη ομάδα όπως ίσως αρκετοί νομίζουν. Είναι ένα trend που το βλέπουμε όλο και πιο συχνά σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι λεγόμενοι solopreneurs. Δηλαδή, άνθρωποι που αποφασίζουν να ξεκινήσουν μόνοι ένα δικό τους project. Και με αυτόν τον τολμηρό τρόπο μπαίνουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Είναι εύκολο να φτάσεις στην επιτυχία με αυτό τον τρόπο; Σίγουρα όχι. Και χρειάζονται πολλές ώρες δουλειάς καθημερινά. Από την άλλη μεριά, έχεις την ελευθερία να κάνεις ό,τι θες, όπως το θες, όταν το θες. Χωρίς να χρειάζεται να πάρεις… έγκριση από κανέναν, και χωρίς αν αναλώνεσαι σε βαρετά meetings.

Πως όμως μπορεί να «επιβιώσει» κάποιος ως… μοναχικός καβαλάρης και να φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία; Εδώ είναι 4 tips που ίσως αξίζει να ακούσεις.

1# Βρες τις «σωστές ώρες». Ναι, με αυτό το μοντέλο μπορείς να δουλέψεις με ευέλικτα ωράρια. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι παραγωγικοί τις ίδιες ώρες. Βρες τα ωράρια που σου ταιριάζουν. Μπορεί να είσαι πρωινός τύπος. ‘Η μπορεί να θέλεις να δουλεύεις από το laptop σου τα απογεύματα- βράδια.

2# Τα έσοδα… δεν πάνε όλα στην τσέπη. Ας δούμε ένα παράδειγμα: Μπορεί να ακούσεις ότι κάποιος έχει ξεκινήσει το δικό του project και έχει έσοδα 2.000 ευρώ τον μήνα. Πολύ καλός αριθμός. Aν ήταν μισθός. Ωστόσο στην περίπτωση μας, τα 2.000 ευρώ δεν πάνε όλα στην τσέπη σου. Πρέπει να επενδύσεις κάποια από αυτά στο δημιούργημα σου, ενώ μη ξεχνάς ότι θα έχεις φορολογία και εισφορές.

3# Πρέπει να ασχοληθείς με πολλά διαφορετικά tasks. Ναι, το νέο σου project δεν έχει λογιστή, υπεύθυνο HR, marketing manager, τεχνικό, κάποιον που θα γράφει τα απαιτούμενα κείμενα ή οτιδήποτε άλλο. Και μάντεψε ποιος θα τα κάνει όλα αυτά. Σωστά κατάλαβες, θα τα κάνεις εσύ. Για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, πρέπει να είσαι ένα «πολυεργαλείο».

4# Δουλειά κάθε ημέρα, όχι όλη ημέρα. Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να δουλέψεις για πολλές συνεχόμενες ημέρες. Είπαμε, είσαι solopreneur άρα πρέπει να δουλέψεις πολύ για να ανέβει το εγχείρημα σου και να κρατηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Αλλά πρόσεχε: Στον «μαραθώνιο» που έχεις μπει μπορεί να δουλεύεις κάθε ημέρα, ωστόσο μην πέσεις στην παγίδα να δουλεύεις όλη την ημέρα. Θα φθαρείς πολύ γρήγορα. Φρόντισε να φτιάξεις ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, να κάνεις διαλείμματα και να έχεις ελεύθερο χρόνο μέσα στο 24ωρο.

5# Βγες έξω με το laptop σου! Είναι κάτι που το έχω γράψει και σε παλιότερα άρθρα. Το ότι δουλεύεις ως solopreneur από το σπίτι σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι όλη την ημέρα μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μπροστά από μια οθόνη. Βγες έξω. Δούλεψε και από άλλα μέρη. Υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι ή κατάλληλες καφετέριες, από τις οποίες μπορείς να δουλέψεις, με μόνο εργαλείο το laptop σου. Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα γίνεις πιο δημιουργικός, και θα δεις λίγο κόσμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις σήμερα Ατομική Επιχείρηση για την startup σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 7 =