αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς άσκοπα την ζωή σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς άσκοπα την ζωή σου

Ναι, όλοι θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ζωή τους. Αλλά όπως πολλά πράγματα, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Είναι πιθανό λοιπόν να «βαλτώσεις» χωρίς καν να το καταλάβεις. 

Όταν οι άνθρωποι φοβούνται πολύ να εγκαταλείψουν τις ζώνες άνεσής τους, καταλήγουν να χάνουν εμπειρίας και κομμάτια της ζωής που θα μπορούσαν κάλλιστα να βιώσουν.

Εδώ είναι 4 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν. Είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς άσκοπα την ζωή σου και μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις.

1. Δεν έχετε κανένα χόμπι με το οποίο είστε παθιασμένοι

Εκτός από μια καριέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια χόμπι με τα οποία είναι πραγματικά παθιασμένοι- είτε είναι να παίζουν ένα μουσικό όργανο, ένα άθλημα ή ακόμα και να μελετούν μια ξένη γλώσσα. Εάν δεν μπορείτε να αναφέρετε ένα πράγμα που πραγματικά απολαμβάνετε να κάνετε, εκτός δουλειάς, θα καταλήξετε να κάνετε μια λιγότερο ικανοποιητική ζωή. Αν δεν ξέρετε τι σας αρέσει, μην ανησυχείτε, είναι μια εξαιρετική αφορμή για να δοκιμάσετε κάποια νέα πράγματα στην προσπάθεια να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να βρείτε νόημα στη ζωή. Δοκιμάστε να συμμετέχετε σε κάθε δραστηριότητα που κάνουν οι φίλοι και η οικογένειά σας και δείτε αν κάτι σας ενδιαφέρει. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

2. Αφήνετε τις απόψεις των άλλων να καθορίσουν τις αποφάσεις σας

Αν ζεις για να ικανοποιείς τους άλλους, δεν ζεις τη ζωή σου στο έπακρο. Αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εσάς φαίνεται σημαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά αργότερα, δύσκολα θα θυμάστε και θα μετανιώσετε. Ό,τι κι αν κάνετε στη ζωή, θα υπάρξουν κάποιοι που συμφωνούν και κάποιοι που διαφωνούν. Λαμβάνετε υπόψη τις συμβουλές άλλων, μονο οταν υπαρχει λογος.. Όταν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξετε κάτι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το σκεφτείτε, και αν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι διαφωνείτε με τη γνώμη του, αφήστε το στην ακρη. Αποδεχτείτε ότι αυτό το άτομο σκέφτεται διαφορετικά από εσάς ή με άλλα λόγια, συμφωνήστε οτι διαφωνήσετε. Είσαι το αφεντικό της ζωής σου και μόνο εσύ μπορείς να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

3. Ξοδεύεις πάνω από 1-2 ώρες την ημέρα στην τηλεόραση και στα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι διασκεδαστικά, χρήσιμα και ακόμη και εθιστικά. Το Facebook και το Twitter είναι εξαιρετικές πλατφόρμες για απλή επικοινωνία ή μικρά διαλείμματα από τη δουλειά, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε να σταματούν. Εάν είστε συνήθως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολλές ώρες την ημέρα, κυριολεκτικά σπαταλάτε τη ζωή σας, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά συναρπαστικά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε με το χρόνο σας. Το ίδιο ισχύει και για άλλες δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης.

4. Δεν θες να σηκωθείς από το κρεββάτι κάθε πρωί

Αν κάθε πρωί ξυπνάς και… δεν θες να σηκωθείς από το κρεββάτι, δεν είναι ένα καλό σημάδι. ΟΚ, όλοι έχουμε ημέρες κατά τις οποίες δεν έχουμε όρεξη ή η διάθεση μας είναι πεσμένη. Αν όμως ξυπνάς κάθε πρωί και δεν θες να πας στην δουλειά σου, δεν θες να συναντήσεις κανέναν από τους ανθρώπους στον κύκλο σου και γενικά δεν έχεις κάτι που να σε ενθουσιάζει μέσα στο 24ωρο σου, τότε μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις. Πρέπει να βρεις τον δικό σου σκοπό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 2 =