αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιο άτομο δεν αξίζει την ενέργεια σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιο άτομο δεν αξίζει την ενέργεια σου

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Αλλά πως θα κάνεις τις σωστές επιλογές; Τώρα λοιπόν θα δούμε τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιο άτομο δεν αξίζει την ενέργεια σου.

1. Νιώθουν πολύ άνετα να κουτσομπολεύσουν μπροστά σας για άλλους. Ακόμα κι όταν δεν ρωτάτε ή δεν σας ενδιαφέρει να ακούσετε, απλώς σας… εκτοξεύουν κάθε προσωπική λεπτομέρεια που ξέρουν για τους ανθρώπους γύρω τους. Μπορεί να το μπερδέψετε ως μια μορφή εμπιστοσύνης, όταν στην πραγματικότητα είναι απλώς κάποιος που δεν έχει σεβασμό για άλλους ανθρώπους. Αν σας λένε τις δουλειές του καθενός, πιθανότατα θα μιλήσουν άσχημα και για εσάς προς όλους τους άλλους.

2. Κανένας από τους ανθρώπους γύρω τους δεν φαίνεται να τους συμπαθεί. Οι συνάδελφοι, η στενή οικογένεια και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να μοιραστεί τη ζωή του μαζί τους, αλλά το σίγουρο είναι ότι φαίνονται συνεχώς να νιώθουν άβολα ή ακόμα και άθλια με την παρουσία τους.

3. Ακυρώνουν σχέδια συνεχώς. Εάν έχουν την τάση να ακυρώνουν σχέδια την τελευταία στιγμή και δεν αναγνωρίζουν καν ότι έχουν συνηθίσει να σπαταλούν τον χρόνο σας, σταματήστε να τους δίνετε περισσότερες ευκαιρίες να το κάνουν. Αν και είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να κατανοείτε τους ανθρώπους, είναι επίσης απαραίτητο να ξέρετε πότε να τραβήξετε τη γραμμή και να φύγετε.

4. Θυμώνουν ή εξαφανίζονται όταν τους φωνάζεις για τα λάθη τους. Είτε πρόκειται για φιλία, είτε για σχέση, είτε επαγγελματική σχέση, είναι δουλειά μας να βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Εάν κάποιος ερμηνεύει την προσπάθειά σας να επισημάνετε τα λάθη τους ως επίθεση και όχι ως χειρονομία αγάπης και γνήσιας ανησυχίας, τότε κάτι δεν πάει καλά. Εάν δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δικές τους αδυναμίες και δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν την υποστήριξή σας ή δεν θα προσπαθήσουν καν να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, τότε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν μπορείς να αναπτυχθείς με κάποιον που αρνείται να αναγνωρίσει ή να διορθώσει το γεγονός ότι κάνει ένα λάθος.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 6 =