αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος προσποιείται ότι σε συμπαθεί

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος προσποιείται ότι σε συμπαθεί

Ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, στην επαγγελματική ή στην προσωπική μας ζωή. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι απλώς προσποιούνται ότι μας συμπαθούν. Οι ψεύτικοι φίλοι είναι χειρότεροι από έναν ξένο. Σε χρησιμοποιούν, σε πληγώνουν και μετά λένε ότι δεν συνέβη τίποτα. Ακούγεται κάπως τοξικό, έτσι δεν είναι; Μερικές φορές αυτοί που προσποιούνται ότι είναι φίλοι σου είναι πραγματικά τοξικοί.

Πως θα τους εντοπίσεις; Τα καλά νέα: Εάν ξέρετε τι να ψάξετε, μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος προσποιείται ότι σας συμπαθεί. Εδώ είναι 4 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν.

1. Πάντα θέλουν κάτι από εσένα

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να χρειάζεσαι βοήθεια. Ωστόσο, οι φίλοι που σας ζητούν συνεχώς χρήματα ή άλλα πράγματα μπορεί στην πραγματικότητα να… μην είναι καθόλου φίλοι σας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σας θυμηθούν… μετά από καιρό και να επιδιώξουν επικοινωνία μαζί σας. Έπειτα, θα σας ζητήσουν μια χάρη μια ή δύο μέρες αργότερα. Μερικοί άνθρωποι είναι απλώς καλοί στο να χρησιμοποιούν άλλους.

2. Εξαφανίζονται όταν τους χρειάζεστε

Παρατηρήστε πώς κάποιοι φίλοι χρειάζονται πάντα πράγματα, αλλά όταν χρειάζεστε κάτι, δεν μπορείτε να τους βρείτε. Ναι, αυτό είναι ένα σημάδι. Χρησιμοποιούν δικαιολογίες όταν χρειάζεστε βοήθεια- μπορεί να σας λένε ότι βοηθούν κάποιον άλλο ή ότι είναι άρρωστος.

Λένε ψέματα για να ξεφύγουν και να μην δώσουν ένα χέρι βοήθειας. Οι πραγματικοί φίλοι σας βοηθούν όταν το χρειάζεστε και οι ψεύτικοι φίλοι απλώς μετατρέπονται σε… φαντάσματα.

3. Αρνητική ενέργεια

Το να είσαι κοντά σε έναν ψεύτικο φίλο θα σε ”στραγγίσει”. Τέτοιοι άνθρωποι είναι αρνητικοί τις περισσότερες φορές και μιλούν μόνο για τα προβλήματά τους. Όταν έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε για κάτι καλό, θα βρουν τις λέξεις για να κάνουν τα καλά σας νέα να φαίνονται άσχημα.

Ας υποθέσουμε ότι τους λέτε για το νέο σας αυτοκίνητο. Ένας αληθινός φίλος θα ήταν χαρούμενος για σένα. Αντίθετα, κάποιοςπου δεν σε συμπαθεί, είτε θα μιλήσει για το υψηλό κόστος, είτε για το πώς θα ήθελε να αποκτήσει ο ίδιος ένα νέο αυτοκίνητο.

4. Δεν υποστηρίζουν την επιτυχία σας

Όταν σου συμβαίνει κάτι καλό, όπως το να πάρεις προαγωγή με αύξηση μισθού ή να κερδίσεις χρήματα σε έναν διαγωνισμό, ένας ψεύτικος φίλος δεν θα χαρεί για σένα. Θα ζηλέψει. Ωστόσο, θα παραμείνει κοντά… για να δει πόσα χρήματα μπορεί να πάρει από εσάς.

Παρατηρήστε πόσες φορές ζητούν βοήθεια. Εάν η επιτυχία σας δεν περιλαμβάνει χρήματα, θα συνεχίσουν να ζηλεύουν, αλλά μπορεί να μην κάνουν εμφανή την παρουσία τους τόσο πολύ. Αντ’ αυτού μπορεί να σε κουτσομπολεύουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − two =