αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου θα οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου θα οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο

Μπορεί να νιώθεις ότι έχεις «κολλήσει» στη ζωή σου. ‘Η να βλέπεις άλλους ανθρώπους γύρω σου να είναι σε μια τέτοια φάση. Δεν είναι ότι δεν έχουν δουλειά ή κάποια χόμπι ή φίλους. Και δεν είναι καν επειδή είναι τεμπέληδες. Στην πραγματικότητα κάνουν πολλά πράγματα! Αλλά κάνουν κύκλους, κολλημένοι στο ίδιο μέρος, με τους ίδιους ανθρώπους, με την ίδια ζωή.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή κάποιου θα οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο. Βλέπεις κάποια από αυτά;

Έχει κολλήσει στο παρελθόν

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το παρελθόν μας διαμορφώνει και μας καθορίζει. Μερικοί από εμάς είναι αρκετά τυχεροί και έχουν περάσει καλά χρόνια μεγαλώνοντας, αλλά πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε επιβαρυμένοι από πολλές… μικρές ουλές. Και αυτές οι ουλές μπορούν να σε κρατήσουν πίσω. Το να ζεις στο παρελθόν δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να πας μπροστά στη ζωή σου.

Έχει πάντα μία δικαιολογία

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: Αυτοί που δεν δικαιολογούνται ποτέ και αυτοί που το κάνουν πάντα. Αυτοί που δεν πάνε πουθενά στη ζωή τους, είναι μάλλον στην δεύτερη ομάδα. Πάντα δεν έχουν χρόνο, δεν έχουν ενέργεια, δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Πάντα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή». Μερικές φορές, κατηγορούν ακόμη και άλλους -όπως τους γονείς ή τους συνεργάτες τους- και το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να μην αναλάβουν δράση στη ζωή τους.

Δεν έχει κάτι που να τον ενθουσιάζει

Ένα σημάδι ότι η ζωή κάποιου δεν πάει πουθενά είναι ότι δεν είναι ενθουσιασμένος με τίποτα. Και ναι, είναι επίσης σημάδι κατάθλιψης, επομένως είναι πιθανό να έχει και τα δύο. Και ως εκ τούτου, και τα δύο πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι πραγματικά ευχαριστημένοι με το πώς πάνε τα πράγματα στη ζωή τους, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα στεναχωρημένοι με αυτό επειδή είναι πολύ συνηθισμένοι στην… βαρετή ύπαρξή τους. Εδώ είναι το θέμα. Αν στην πραγματικότητα «πηγαίνεις κάπου» με τη ζωή σου, θα το καταλάβεις. Θα υπάρχουν πολλά πράγματα που σε κάνουν να ενθουσιάζεσαι.

Ίδιες (αποτυχημένες) συνήθειες

Οι άνθρωποι που έχουν κολλήσει στο ίδιο μέρος είναι συνήθως πλάσματα συνήθειας— ακολουθούν μια ρουτίνα που βρίσκουν ασφαλή. Μετατρέπονται σιγά σιγά σε… ρομπότ. Δεν είναι λάτρεις του να «ανακατεύουν τα πράγματα» ή κάνουν πράγματα που μπορούν να επισημανθούν έξω από την πεπατημένη, είναι επιφυλακτικοί για οτιδήποτε εμπεριέχει ρίσκο. Προτιμούν να βρίσκονται στην ”ασφαλή ζώνη” τους και αυτό επηρεάζει το θάρρος τους να κάνουν άλλα πράγματα. Βλέπετε, το θάρρος είναι απαραίτητο αν θέλετε να πάτε κάπου στη ζωή. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για σένα. Φτάνεις εκεί μόνος σου. Και χωρίς θάρρος δεν θα κάνεις ούτε το πρώτο βήμα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =