αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλός στο να «διαβάζεις» τους ανθρώπους

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλός στο να «διαβάζεις» τους ανθρώπους

Πόσο καλά πιστεύετε ότι μπορείτε να «διαβάσετε» κάποιον; Και δεν μιλάμε μόνο για το «διάβασμα» του μυαλού.

Αν μπορείς να «διαβάσεις» κάποιον, τότε είσαι σε θέση να ξέρεις, για παράδειγμα, πότε είναι το σωστό timing για να ζητήσεις μια χάρη ή μπορείς να καταλάβεις πότε κάποιος δεν είναι έτοιμος να συνομιλήσει μαζί σου.

Οι άνθρωποι είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι. Η διάθεσή τους μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Η περιήγηση στα συναισθήματά τους είναι απαραίτητη, για να έχεις μια καλύτερη επικοινωνία μαζί τους.

Εδώ είναι λοιπόν 4 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλός στο να «διαβάζεις» τους άλλους. Και αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο skill στην επαγγελματική και στην προσωπική σου ζωή.

1# Παρατηρείς τις μικρές χειρονομίες τους. Όταν μιλάμε, υπάρχει η τάση να χρησιμοποιούμε χειρονομίες για να εκφράσουμε την άποψή μας.Πράγματι, τέτοιες χειρονομίες μπορούν να έχουν το δικό τους νόημα, και αυτό που μπορεί να το παρατηρήσει ένας έξυπνος παρατηρητής. Διάβασε ένα αναλυτικό άρθρο που περιγράφει το πως «μεταφράζονται» μερικές απλές κινήσεις: Το σταύρωμα των ποδιών, η επαφή με τα μάτια και άλλα: Μερικά σημάδια για να «διαβάζεις» την γλώσσα του σώματος.

2# Συναντάς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να βελτιωθεί στην «ανάγνωση» ανθρώπων είναι απλά να έχει μια τεράστια εμπειρία με πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων – και υπάρχουν πολλοί. Αν έχεις συναντήσει ανθρώπους διεκδικητικούς, συνεσταλμένους και ντροπαλούς, τολμηρούς, ταπεινούς, σίγουρους για τον εαυτό τους, ανόητους, διασκεδαστικούς και σοβαρούς, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείς να καταλάβεις γρήγορα πώς θα πάει μια συζήτηση με κάποιον που είναι πιο ντροπαλός ή πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Αυτό είναι που σου επιτρέπει να προετοιμαστείς -πρακτικά και συναισθηματικά- για τους δεσμούς σου μαζί του.

3# Έχεις περιέργεια. Αν έχεις περιέργεια για το πως κινούνται και μιλούν οι άνθρωποι (και γιατί γίνεται το κάθε τι), είναι επίσης ένα καλό σημάδι. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να κοιτάζει πλήθη ανθρώπων που κάθονται και περπατούν μέσα ένα εμπορικό κέντρο ή το πώς μιλούν μεταξύ τους σε ένα καφέ, δείχνει την περιέργεια που έχεις για να «μεταφράσεις» τις συμπεριφορές των άλλων. Και αυτό μπορεί να σε κάνει όλο και καλύτερο στην δεξιότητα που συζητάμε.

4# Μπορείς να ερμηνεύσεις τον τόνο τους. Όταν οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι ή αν κάτι τους ενοχλεί αλλά δεν θέλουν να το πουν, συνήθως το εκφράζουν με άλλους τρόπους. Ο τόνος της φωνής τους μπορεί π.χ. να γίνει πιο «βαθύς», εάν κάποιος εχει σκοπό να σας πει ότι αυτό που λέει είναι σοβαρό. Όταν βγαίνεις με κάποιον για πρώτη φορά, μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτεται για σένα- αν π.χ. αρχίζει να απογοητεύεται ή να βαριέται. Η’ μπορεί επίσης να μιλά με πιο χαλαρό τόνο και όχι με την «εταιρική ομιλία» που χρησιμοποιεί με άλλους ανθρώπους. Όλα κάτι σημαίνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 2 =