αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από την δουλειά σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από την δουλειά σου

Ίσως έχεις φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο: Να έχεις βρει μια δουλειά, να πηγαίνεις εκεί κάθε πρωί, αλλά να νιώθεις ότι δεν είσαι χαρούμενος. Είναι τότε που αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε να βρεις μια άλλη δουλειά, αλλά δεν κάνεις και τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Τις περισσότερες φορές δεν παίρνουμε καμία τολμηρή απόφαση, και μένουμε να «σερνόμαστε» στην ίδια δουλειά για αρκετό καιρό. Κάτι που φυσικά δεν βοηθά ούτε την εταιρία, αφού έχει έναν εργαζόμενο «με το ζόρι», αλλά ούτε και εμάς αφού είμαστε λυπημένοι και αντιπαραγωγικοί.

Αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα; Το αμερικανικό Fortune παραθέτει 4 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά. Όσο περισσότερο καθυστερείς, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

1# Δεν θες να πας στην δουλειά, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Όπως έχει πει και ο Steve Jobs, η δουλειά σου θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου. Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, δεν θα το κάνεις καλά. Αν λοιπόν δεν θέλεις να πας στην δουλειά το πρωί, μάλλον πρέπει κάτι να αλλάξεις…

2# Δεν υπάρχουν προοπτικές. Αν έχεις «βαλτώσει» στην θέση που είσαι εδώ και καιρό, και βλέπεις ότι δεν μπορείς να πας σε κάποια μεγαλύτερη, τότε πρέπει να κοιτάξεις αλλού για ευκαιρίες. Σε κάποια άλλη εταιρία που θα σου δώσει αυτό που θες.

3# Δεν υπάρχει ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής. ΟΚ, σίγουρα θα υπάρξουν περίοδοι που θα νιώσεις πιεσμένος. Αν όμως καταλήξεις να τσεκάρεις μόνιμα τα emails κάθε βράδυ, δεν είναι καλό σημάδι. Θυμήσου ότι υπάρχει ζωή και εκτός γραφείου.

4# Η απόδοση σου πέφτει συνεχώς. Αρκετές φορές δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Είναι όμως καλύτερο να αποχωρήσεις από μόνος σου, πριν φτάσεις να είσαι ένας κακό επαγγελματίας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα σου ζητήσει κάποιος άλλος να φύγεις όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + three =