αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να «κάψεις τις γέφυρες» με ένα άτομο

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να «κάψεις τις γέφυρες» με ένα άτομο

Μπορεί να ακούγεται αντίθετο με τη θετική σκέψη, αλλά μερικές φορές πρέπει να αφήσετε το παρελθόν πίσω και να «κάψετε τις γέφυρες» σας. Μόνο τότε μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή και να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας γαλήνη.

Δεν είναι όλες οι σχέσεις προορισμένες να διαρκέσουν για πάντα. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να κάψετε τις γέφυρες σας. Ούτε οι οικογενειακές σου σχέσεις δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς πάντα να βασίζεσαι. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να κρατήσετε μερικούς ανθρώπους, αυτό δεν είναι πάντα προς το συμφέρον σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Αλλά πως θα ξέρεις ότι έχει έρθει η ώρα για να ξεκόψεις με ένα άτομο; Εδώ είναι 4 σημάδια. Το να κάψετε τις γέφυρες σας δεν είναι πάντα εύκολο. Αν ήταν, κανείς δεν θα είχε τοξικούς ανθρώπους στη ζωή του. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις την μεγάλη απόφαση.

1. Νιώθετε συναισθηματικά κουρασμένοι

Είτε είναι μια δουλειά, ένα άτομο, ένα χόμπι ή οποιοδήποτε άλλο είδος εμπειρίας, αυτό που ζείτε επηρεάζει πάντα τη συναισθηματική σας ευημερία. Ας πούμε ότι εργάζεστε σε μια δουλειά που υπόσχεται εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Δυστυχώς, αυτό συνήθως σημαίνει ότι μπορεί να λάβετε προαγωγή εάν δουλέψετε σκληρά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Και αυτή η προαγωγή συνήθως σημαίνει να πάρεις μερικές εκατοντάδες περισσότερα δολάρια, συν το προαπαιτούμενο να εργαστείς ακόμη περισσότερο. Σίγουρα, δεν είναι όλες οι δουλειές έτσι, αλλά αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα που δείχνει γιατί δεν αξίζει τον κόπο να καταβάλεις υπερβολική δουλειά με την ελπίδα ότι μπορεί να τύχει κάποιας αναγνώρισης.

Κάποια πράγματα που θα κάνετε σε όλη σας τη ζωή θα σας εξαντλήσουν συναισθηματικά. Σίγουρα, η παραίτηση από αυτή τη δουλειά θα κάψει μερικές γέφυρες. Θα θυμώσετε μερικούς ανθρώπους στην έξοδο σας. Επιπλέον, το κυνήγι για μια νέα δουλειά δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό. Αλλά μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να έχετε μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Το να νιώθετε συναισθηματική εξάντληση είναι πάντα ένα σημάδι ότι πρέπει να τροποποιήσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας. Εάν μπορείτε να λύσετε τα ζητήματα με διπλωματικά μέσα, αυτό είναι υπέροχο. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Εάν έχετε μια απαίσια δουλειά, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να φύγετε. Εάν έχετε έναν τοξικό φίλο, δεν μπορείτε να τον αλλάξετε, επομένως είναι καλύτερα να τον αφήσετε. Σίγουρα, θα κάψετε τις γέφυρες σας. Αλλά είναι καλύτερο να το αφήσετε έτσι ώστε να επικεντρωθείτε στη δημιουργία της καλύτερης ζωής για τον εαυτό σας.

2. Δεν θα κερδίσετε τίποτα αν μείνετε

Οκ, δεν μπορείς να κρίνεις τα πάντα στη ζωή σου έτσι. Για παράδειγμα, ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να μην σας φέρει κανένα υλικό όφελος, αλλά θα πρέπει να έχετε μια σχέση μαζί του.Δεν κρατάτε επαφή με άτομα της οικογένειας σας στηριζόμενοι στο πόσο μπορούν να σας βοηθήσουν με την υλική έννοια. Τα κρατάς στη ζωή σου γιατί τα αγαπάς και αυτή η συναισθηματική σύνδεση είναι αρκετή.

Αλλά δεν πρέπει να διατηρούνται όλες οι σχέσεις μόνο λόγω αγάπης. Μερικοί άνθρωποι δεν προσθέτουν τίποτα στη ζωή σας. Το να κρατάτε κάποιον κοντά σας από αίσθημα ευθύνης είναι βέβαιο ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ. Απλώς θα σε κάνει να νιώσεις παγιδευμένος.

Για παράδειγμα, μπορεί να είστε κοντά με κάποιον μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ότι χρειάζεται έναν φίλο. Ίσως οι δυο σας να μην κάνετε κλικ ο ένας στον άλλο. Και είναι πολύ καλό να κόψεις τους δεσμούς μαζί του αν δεν εμπλουτίζει τη ζωή σου με οποιονδήποτε τρόπο.

Αλλά και πάλι, το κάψιμο των γεφυρών δεν είναι μόνο η αποκοπή τοξικών ανθρώπων. Έχει να κάνει επίσης με την απομάκρυνση του εαυτού σας από καταστάσεις που δεν σας βοηθούν.

3. Μπορεί να σας βλάψει αν δεν κάψετε τις γέφυρες σας

Ίσως πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να παραμένετε σε τοξικά περιβάλλοντα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε τουλάχιστον τον εαυτό σας από τις… αντιδράσεις. Αλλά είναι πολύ καλύτερο να απαλλαγείτε από τον πόνο και να προστατεύσετε τη συναισθηματική και ψυχική σας ευεξία, παρά να συνεχίσετε να αποδέχεστε όλη αυτή την αρνητικότητα ή την κακοποίηση.

4. Μπορείτε να βρείτε νέες ευκαιρίες αν αφήσετε τις παλιές

Οι άνθρωποι συχνά δεν εγκαταλείπουν ορισμένα περιβάλλοντα επειδή φοβούνται την αλλαγή. Στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ασφάλεια και άνεση. Αυτό ισχύει για τα πάντα, από τις σχέσεις μέχρι τις δουλειές ή ακόμη και τα χόμπι. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια άνετη δουλειά γραφείου που πληρώνει καλά, πιθανότατα δεν θα θέλετε να φύγετε για να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.

Η επιχείρηση είναι μια ευκαιρία να κερδίσετε περισσότερα χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπάτε. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται ότι θα αποτύχουν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στην προσεγμένη δουλειά τους. Αλλά μόνο αν κάνεις το μεγάλο βήμα θα πάρεις την απάντηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =