αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από την προσπάθεια σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από την προσπάθεια σου

«Never give up». Είναι μια από τις πιο κλισέ συμβουλές που θα ακούσεις σε επιχειρηματικά events ή θα διαβάσεις σε πολλά άρθρα. Και όντως η επιμονή είναι ένα βασικό στοιχείο για να φτάσεις στην επιτυχία. Όποια κι αν είναι αυτή για εσένα.

Κάποιες φορές όμως, μόνο αν παραιτηθείς από κάτι -ειδικά αν είσαι δυσαρεστημένος για πολύ καιρό- θα δεις να σου ανοίγονται νέες ευκαιρίες. Πρέπει δηλαδή να αποφασίσεις να παραιτηθείς από μια προσπάθεια που δεν οδηγεί πουθενά, για να εστιάσεις σε ένα νέο στόχο. Να βαδίσεις σε ένα νέο μονοπάτι.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρακτικό ερώτημα: Πως θα ξέρει κάποιος ότι έχει φτάσει η στιγμή για να παραιτηθεί; Σίγουρα δεν υπάρχει ένας κανόνας που να κουμπώνει σε όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια, τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

1# Το μόνο που σε κρατά, είναι κάποια περιστασιακά θετικά σχόλια. Αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό, και να σε κρατά εστιασμένο σε κάτι που δεν εξελίσσεται πραγματικά.

2# Δεν φεύγεις λόγω αυτών που έχεις ήδη επενδύσει. Μπορεί να μένεις προσηλωμένος σε ένα project, μόνο και μόνο για τον χρόνο και το χρήμα που έχεις ήδη σε αυτό. Αλλά όσο μένεις εκεί, χάνεις ακόμα περισσότερα. Είναι καλύτερο να παραιτηθείς και να κοιτάξεις μια άλλη ευκαιρία.

3# Κανένα κέρδος. Οκ, μπορεί να έχεις δώσει όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχεις έναν στόχο. Αλλά όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Αν δεν βλέπεις κανένα κέρδος για μεγάλο χρονικό διάστημα, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

4# Έλλειψη χαράς. Πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες, έχουν πει ότι μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα είσαι καλός. Αν δεν είσαι χαρούμενος με αυτό που ασχολείσαι, αργά ή γρήγορα θα έρθει η φθορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =