αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, πριν πατήσεις το apply για μια θέση εργασίας

Τέσσερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, πριν πατήσεις το apply για μια θέση εργασίας

Είσαι σε αναζήτηση εργασίας. Στέλνεις συνεχώς βιογραφικά και κάνεις αιτήσεις για ανοιχτές θέσεις που βλέπεις. Αλλά ο καιρός περνάει και δεν σε καλούν για κάποια συνέντευξη. Δεν φταίει απαραίτητα το βιογραφικό σου. Υπάρχουν μια σειρά από λεπτομέρειες που μπορούν να σε «σαμποτάρουν». Και κανείς HR Manager δεν θα σου μιλήσει για αυτές.

1# Τσέκαρε για τυχόν λάθη. Είναι περιττό να πούμε ότι αν το βιογραφικό σου έχει λάθη, μάλλον δεν έχεις τύχη στην «μάχη» για τη θέση που θες να πάρεις. Τσέκαρε το βιογραφικό σου και βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν λάθη, ασάφειες ή γλώσσα που δεν είναι επίσημη.

2# Χειρήσου τα «όπλα» σου σωστά. Ξεκίνα το βιογραφικό και το cover letter σου, με τα πιο πρόσφατα επαγγελματικά κατορθώματα σου. Αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία, από οτιδήποτε έκανες… πριν 15 χρόνια. Και φυσικά κάθε φορά να είσαι εστιασμένος και προσαρμοσμένος στην θέση για την οποία κάνεις αίτηση.

3# Το «γιατί». Τελικά, γιατί θέλεις να εργαστείς για την συγκεκριμένη εταιρία; Και γιατί είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση; Αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καλύτερα να μην κάνεις την αίτηση σου.

4# Καθάρισε τα social media σου. Το έχουμε ξανά πει. Οι HR Managers στην εποχή μας τσεκάρουν τα social media ενός υποψηφίου και βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για αυτόν. Μην έχεις έξαλλες φωτογραφίες, μην κάνεις posts που εκφράζουν ακραίες απόψεις, και προφανώς δεν πρέπει να έχεις κάνει αναρτήσεις που να… χτυπάνε την εταιρία στην οποία θες να πας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =