αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνεις μόλις φτάνεις στο γραφείο για να είσαι παραγωγικός όλη την ημέρα

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνεις μόλις φτάνεις στο γραφείο για να είσαι παραγωγικός όλη την ημέρα

Η συνέπεια και η οργάνωση είναι απ’ τα βασικά πράγματα που κάθε εργαζόμενος πρέπει να διαθέτει για να τσουλάει η μέρα ομαλά και να μην τρέχει τελευταία στιγμή να προλάβει τα deadlines. Αν, δηλαδή, είσαι απ’ αυτούς που πάνε στη δουλειά και κάποια στιγμή ενώ έχει φτάσει η ώρα του μεσημεριανού συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κάνει oύτε τα μισά απ’ αυτά που έπρεπε, τότε είναι καιρός να βάλεις λίγη τάξη στην εργασιακή σου ρουτίνα.

Πώς; Προσπαθώντας να ακολουθήσεις τα εξής τέσσερα πράγματα κάθε πρωί.

Ξεκίνα απ’ τα δύσκολα

Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν συνήθιζε να λέει ότι αν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να φας ένα ζωντανό βατράχι, τότε η υπόλοιπη μέρα ξέρεις ότι δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερη. Κοινώς, είναι καλύτερα να κάνεις το πρωί τα πιο απαιτητικά και δύσκολα projects στη δουλειά – διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η θέληση του ανθρώπου είναι μεγαλύτερη τις πρωινές ώρες.

Όρισε προτεραιότητες

Ειδικοί σε θέματα παραγωγικότητας συστήνουν να μην περνάς το πρωί διαβάζοντας κι απαντώντας σε email, που θα σε αποσυντονίσουν. Αντιθέτως, τις πρώτες ώρες προσπάθησε να επικεντρωθείς στα σημαντικά και αυτά που επείγουν. Τσέκαρε μόνο αν υπάρχει κάποιο email που πρέπει να δώσεις προτεραιότητα και μείνε σταθερός στη λίστα με αυτά που πρέπει να γίνουν.

Ακολούθησε τη λίστα με τις υποχρεώσεις

Η ατζέντα με τα καθήκοντα της ημέρας είναι κάτι που θα σε βοηθήσει πολύ. Θα πρέπει όμως να αξιολογείς τι είναι πιο σημαντικό για να το κάνεις πρώτα. Όπως συμβουλεύει η ειδικός Laura Vanderkam αυτό θα το βρεις κάνοντας τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου: Πάει μπροστά έστω ένα βήμα κάποιο μεγάλο στόχο; Το αφεντικό σου λέει ότι αποτελεί υψηλή προτεραιότητα; Σου δίνει λεφτά; Σου διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες; Και τέλος, μπορεί να γίνει μόνο σήμερα;

Να είσαι καλός με την ομάδα σου

Μπορεί να σου ακούγεται μικρό αλλά είναι σημαντικό. Λέγοντας μια εγκάρδια καλημέρα στους συναδέλφους σου κάθε πρωί, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις με καλύτερη διάθεση αλλά θα αυξήσει τις πιθανότητες να εκδηλώσουν προθυμία να σε βοηθήσουν, όταν χρειαστεί.

Πιες λοιπόν τον καφέ σου, ξεκίνα απ’ αυτά που ξέρεις ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω και θα δεις ότι η καθημερινότητά σου θα γίνει λιγότερο αγχωτική και πολύ πιο παραγωγική.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 16 =