αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που οι άνθρωποι δεν σου λένε για την επιτυχία

Τέσσερα πράγματα που οι άνθρωποι δεν σου λένε για την επιτυχία

Όλοι θέλουν να φτάσουν στην επιτυχία. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται. Τώρα το αμερικανικό FastCompany εστιάζει… στην αθέατη πλευρά της επιτυχία. Σε άρθρο του, διαβάζουμε τα 4 πράγματα που δεν σου λένε οι άνθρωποι για την επιτυχία.

1. Η επιτυχία δεν είναι ο τελικός προορισμός

Ένα από τα πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι δεν μιλούν, είναι ότι η επιτυχία δεν είναι τελικός στόχος. Αντίθετα, είναι ένα σημείο της διαδρομής, λέει η συγγραφέας του βιβλίου Wonderhell: Why Success Doesn’t Feel Like It Should . . . and What to Do About It, Laura Gassner Otting.

«Ίσως η επιτυχία σου να είναι μεγάλη, όπως το να πουλήσεις την πρώτη σου επιχείρηση», λέει. «Ή ίσως είναι κάτι μικρό, σαν να πουλάς το πρώτο σου σωληνάριο κραγιόν. Επιτυχία είναι να κάνεις κάτι που δεν ήξερες ότι είσαι ικανός να κάνεις. Είναι ένα σημείο της διαδρομής γιατί σου δείχνει ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα».

Δυστυχώς, το επόμενο σημείο της διαδρομής σπάνια είναι ευκολότερο. Στην πραγματικότητα, είναι συνήθως πιο δύσκολο. «Έχουμε ξαφνικά μεγαλύτερους στόχους που δεν περιμέναμε», λέει η Gassner Otting. «Μπορούμε να βρεθούμε παγιδευμένοι σε αυτό το μεγαλύτερο, καλύτερο, ταχύτερο».

Αυτή τη στιγμή, μπορεί να έχετε αμφιβολία για τον εαυτό σας, άγχος και να νιώθετε το… σύνδρομο των απατεώνων. «Μπορεί να νομίζεις ότι θα έχεις την αίσθηση ότι έφτασες», λέει, «αλλά εκεί που πραγματικά φτάνεις είναι η συνειδητοποίηση ότι το χθεσινό ταβάνι είναι το πάτωμα του αύριο».

2. Είναι ΟΚ να μπεις σε αχαρτογράφητα νερά

Αντί να είστε παγωμένοι επειδή ταξιδεύετε σε αχαρτογράφητη περιοχή, δείτε το ως μια περιπέτεια και μια ευκαιρία για ανάπτυξη και μάθηση. Εξετάστε την αποτυχία ως επιλογή όταν σας βοηθά να μάθετε μαθήματα. Η Gassner Otting λέει ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι λένε στον εαυτό τους: «Το θέλω αυτό. Δεν πρόκειται να απολογηθώ γι’ αυτό. Θα νιώσω καλά με αυτό».

Άλλωστε όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν κάνει κάποια στιγμή τολμηρές επιλογές, για να φτάσουν σε σπουδαία επιτεύγματα.

3. Δημιούργησε τον δικό σου ορισμό για την επιτυχία

Η Gassner Otting λέει ότι πρέπει να πείτε «όχι» στο λεγόμενο hustle porn. «Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που μπορείς να πεις: «Για να γράψω το επόμενο βιβλίο και να μπω σε μια άλλη λίστα και να κάνω το επόμενο πράγμα, πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ όλο και πιο σκληρά», λέει. «Και υπάρχουν στιγμές που αυτό δεν έχει νόημα», τονίζει.

Οι άνθρωποι που πέτυχαν, κατάφεραν να έχουν έναν ορισμό της επιτυχίας που ήταν εγγενής. Αντί να αφήνετε άλλους ανθρώπους να σας ωθούν προς έναν στόχο, αναρωτηθείτε: «Είναι αυτός ο στόχος κάτι που θέλω πραγματικά για τον εαυτό μου ή είναι η ιδέα κάποιου άλλου για την επιτυχία;»

«Δεν μπορούμε να είμαστε ακόρεστα πεινασμένοι για τους στόχους κάποιου άλλου», λέει η Gassner Otting.

4. Βάλε γύρω σου τους σωστούς ανθρώπους

Η Gassner Otting λέει ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μια κοινότητα γύρω τους με τρεις διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Πρώτον, μια φιλόδοξη ομάδα – άτομα που κάνουν κάτι που πιστεύετε ότι είναι ενδιαφέρον. Ίσως κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά σε ένα άλλοεπίπεδο.

Στη συνέχεια, χρειάζεστε άνθρωπους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και εσάς και κάνουν παρόμοια δουλειά. «Αυτοί είναι άνθρωποι στους οποίους μπορώ να παραπονεθώ, από τους οποίους μπορώ να μάθω, με τους οποίους μπορώ να γιορτάσω», λέει η Gassner Otting.

Τέλος, χρειάζεστε κοντά σας άτομα που μπορείτε να διδάξετε. Που έρχονται σε εσάς με απορίες. «Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το σύνδρομο απατεώνων είναι να διδάξετε κάτι σε κάποιον, γιατί εκείνες είναι οι στιγμές που λέτε: «Α, ναι, ξέρω για τι πράγμα μιλάω». Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =