αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που μάθαμε από την πρόσφατη ομιλία του Mark Zuckerberg στη North Carolina

Τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την πρόσφατη ομιλία του Mark Zuckerberg στη North Carolina

Ο Mark Zuckerberg συνεχίζει τις ομιλίες τους σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ. Και είναι δεδομένο, ότι οι ομιλίες του Mr Facebook έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους. Την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στο A&T State University, στην North Carolina. Ένα event που φυσικά μεταδόθηκε live σε όλο τον κόσμο, μέσω Facebook.

Εκεί ο Zuckerberg απάντησε σε πολλές ερωτήσεις νέων, οι οποίοι βρίσκονταν στο ακροατήριο. Συζήτησα για θέματα όπως η διαφορετικότητα, οι ψεύτικες ειδήσεις και τα χόμπι. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, συνέλεξε 4 πράγματα, που μάθαμε από την συγκεκριμένη ομιλία του Mark Zuckerberg.

1- Η διαφορετικότητα, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστεί η tech βιομηχανία: Όταν ένας φοιτητής ρώτησε το Zuckerberg για το πως θα κάνει το FB πιο ανοιχτό στην διαφορετικότητα στο εσωτερικό του, εκείνος απάντησε ότι είναι ευθύνη της εταιρίας του και της tech βιομηχανίας να το προωθήσουν αυτό. «Υπάρχουν τόσες πολλές έρευνες, που δείχνουν ότι χρειάζεσαι πολλές διαφορετικές ομάδες, για να κάνεις την καλύτερη δουλειά», τόνισε μεταξύ άλλων.

2- Το να διώξει τον Peter Thiel από το ΔΣ του FB «θα ήταν τρελό»: Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να διώξει το Thiel από το Facebook, λόγω της στάσης του σχετικά με τον Donald Trump, ο Zuckerberg απάντησε ότι κάτι τέτοιο «θα ήταν τρελό». Όπως εξήγησε, σκοπός του είναι να διατηρήσει την ελευθερία και τη διαφορετικότητα, και θα ήθελε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

3- Το FB δεν θέλει τις ψευδείς ειδήσεις: Το μεγάλο θέμα τους τελευταίους μήνες, έχει να κάνει με τις φευδείς ειδήσεις στο Facebook και στα social media γενικότερα. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν, ότι το FΒ στην πραγματικότητα θέλει… τις ψευδείς ειδήσεις στην πλατφόρμα του, έτσι ώστε οι χρήστες να κάνουν περισσότερα κλικς. «κανείς στην υπηρεσία μας δεν θέλει τις ψευδείς ειδήσεις» ξεκαθάρισε ο Zuckerberg. Τονίζοντας μάλιστα ότι όλοι αυτοί που γράφουν fake news, βγάζουν πολλά χρήματα, αφού σε παραπέμπουν στις σελίδες τους, όπου έχουν διαφημίσεις.

4- Είναι σημαντικό να έχουμε χόμπι: Ο Mark Zuckerberg γύρισε τον χρόνο πίσω, και θύμισε στο ακροατήριο ότι το Facebook ξεκίνησε αρχικά ως ένα χόμπι. Σημείωσε, ότι είναι σημαντικό να έχουμε χόμπι, πέρα από την καθημερινή μας δουλειά. Αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι μια από τις ερωτήσεις που κάνουν στους υποψήφιους για δουλειά στο FB, είναι τι side projects έχουν τρέξει και τι έχουν καταφέρει με αυτά. Είπε μάλιστα, ότι ο ίδιος έμαθε να γράφει κώδικα περισσότερο σε side projects, από ότι έμαθε στα μαθήματα του Χάρβαρντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + seventeen =