αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι με περιέργεια

Τέσσερα πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι με περιέργεια

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι leaders του κόσμου έχουν ανάμεσα σε άλλα ένα βασικό στοιχείο: Την περιέργεια. Ένα στοιχείο για το οποίο είχε μιλήσει αρκετές φορές και ο Steve Jobs.

Μια από τις πιο γνωστές συμβουλές του Steve Jobs σε νέους επιχειρηματίες αλλά και σε όσους θέλουν να είναι πετυχημένοι στη δουλειά τους γενικότερα, ήταν το «παραμείνετε περίεργοι». Η περιέργεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να σε βοηθήσει να μάθεις νέα πράγματα και να κινηθείς μπροστά.

Βέβαια, όσο περισσότερο είσαι σε μια δουλειά, είναι πιθανό να μπεις… σε μια ρουτίνα. Και η περιέργεια να εξατμισθεί. Σε αυτό, προσθέστε ότι όσο μεγαλώνουμε συνήθως γινόμαστε πιο «συντηρητικοί» στις επιλογές μας (αφού υπάρχουν και οικονομικές υποχρεώσεις). Δεν κάνουμε πολλές τολμηρές κινήσεις, δεν αναζητούμε νέους τρόπους για να γίνει η δουλειά.

Η παρακάτω λίστα που παραθέτει το It’s Possible μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις στο σωστό δρόμο. Είναι 4 πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι με περιέργεια. Όσα χρόνια κι αν περάσουν.

1# Κάνουν πολλές ερωτήσεις (και κυρίως ανοιχτού τύπου). Οι άνθρωποι με περιέργεια κάνουν πολλές ερωτήσεις. Εστιάζοντας στις ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Ξεκινούν με: “πώς”, “τι”, “πότε”, “πού” και “γιατί”, αντί να θέτουν ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με μία λέξη. Αυτό δίνει περιθώρια και για follow-up ερωτήσεις στη συνέχεια μιας συζήτησης.

2# Ακούνε χωρίς να κατακρίνουν. Έχετε υποθέσει ποτέ ότι γνωρίζετε τι επρόκειτο να πει κάποιος πριν καν το πει; Έχετε κάνει ποτέ λάθος σε αυτό; Ένα άτομο με περιέργεια ακούει χωρίς να κατακρίνει ή να βασίζεται σε προκαταλήψεις. Δεν κάνει υποθέσεις καθώς να ακούει τι λέει ο άλλος. Αντιθέτως, εστιάζει στην κατανόηση του ατόμου και της κατάστασης χωρίς να κατηγορεί ή να ντροπιάζει το άλλο άτομο. Προσπαθεί να έχει όσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα γίνεται, χωρίς να λέει ότι… ξέρει τις απαντήσεις από πριν.

3# Είναι πρόθυμοι να κάνουν λάθος. Αυτοι οι άνθρωποι δεν φοβούνται να κάνουν λάθος. Δεν επικεντρώνονται στο να έχουν πάντα δίκιο. Άλλωστε αν έχουν όλες τις απαντήσεις, τι μένει να μάθουν; Πειραματίζονται, ψάχνοντας να βρουν νέους τρόπους για να βελτιωθούν ή να καταλάβουν τι πήγε στραβά. Συνειδητοποιούν ότι κάνοντας ένα λάθος, μαθαίνουν. Ο Thomas Jefferson κάποτε είπε: «Δεν έχω αποτύχει 10.000 φορές. Δεν έχω αποτύχει ούτε μία φορά. Έχω καταφέρει να αποδείξω ότι αυτοί οι 10.000 τρόποι δεν θα λειτουργήσουν. Όταν εξαλείψω τους τρόπους που δεν θα λειτουργήσουν, θα βρω τον τρόπο που θα δουλέψει».

3# «Διαβάζουν» τους ανθρώπους. Επειδή εστιάζουν στην εκάστοτε συνομιλία και δεν προσπαθούν να κάνουν multitasking, οι άνθρωποι με περιέργεια δίνουν την πλήρη προσοχή τους εκεί και σπάνια χάνουν μια λεπτομέρεια ή μια πληροφορία. Παρατηρούν σημάδια που οι υπόλοιποι αγνοούμε, πράγμα που τους επιτρέπουν να «διαβάζουν» τους άλλους ανθρώπους. Θα δουν, για παράδειγμα, τις φλέβες να «σκάνε» στο κεφάλι σας μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά. Παρατηρούν πώς το χαμόγελό σας δεν φτάνει στα μάτια σας. Όλα τα μικρά σημάδια που προσπαθείτε να κρατήσετε μυστικά, μπορούν να τα «διαβάσουν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να «διαβάζεις» έναν άνθρωπο μέσα στα πρώτα 5 λεπτά: Εξηγεί μια πρώην πράκτορας του FBI

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − five =