αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες, πριν φάνε πρωινό

Τέσσερα πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες, πριν φάνε πρωινό

Σε πολλά σπίτια, τα πρωινά είναι χαοτικά. Υπάρχει έντονη φασαρία και προετοιμασίες, αφού όλα τα μέλη ετοιμάζονται για την ημέρα που ανοίγεται μπροστά. Οι πετυχημένοι επιχειρηματίες ξυπνούν όντως πρωί. Αλλά δεν κινούνται μόνο με τους ρυθμούς των υπολοίπων μελών της οικογένειας. Κάνουν και πράγματα που θα τους εξελίξουν, και θα τους δώσουν μεγαλύτερη ώθηση μέσα στην ημέρα, αλλά και στην επαγγελματική τους διαδρομή γενικότερα.

Όπως εξηγεί η συγγραφέας Laura Vanderkam, στο βιβλίο της What The Most Successful People Do Before Breakfast, τις πολύ πρωινές ώρες, οι πετυχημένοι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τις δικές τους ιδιαίτερες συνήθειες. Είναι αυτές που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Παρακάτω θα δεις 4 πράγματα που κάνουν οι επιχειρηματίες πριν καν φάνε πρωινό. Μπορείς να τα «αντιγράψεις» και εσύ.

1# Γυμνάζονται: Το βλέπουμε ακόμα και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όπως ο Richard Branson. Η γυμναστική είναι βασική συνήθεια πολλών businessmen, τις πρωινές ώρες. Έτσι κρατούνται σε φόρμα, ενώ παράλληλα παίρνουν ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

2# Περνούν χρόνο με την οικογένεια: Αν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι, είναι δύσκολο να βρεθείς και να συζητήσεις με τα άλλα μέλη της οικογένειας σου. Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Τι μπορείς να κάνεις; Να περάσεις ώρα μαζί τους πριν ξεκινήσουν οι δουλειές. Τις πρωινές ώρες.

3# Networking: Μπορεί να γίνει και αυτό. Όχι πριν το πρωινό, αλλά κατά τη διάρκεια του πρωινού. Επειδή ακριβώς το πρόγραμμα των επιχειρηματιών είναι συνήθως… μη προβλέψιμο, δεν έχουν χρόνο για να «συνδεθούν» με φίλους, εργαζομένους ή μέντορες. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι το networking κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για πρωινό εκτός σπιτιού. Τότε που οι ώρες είναι πιο καθορισμένες.

4# Κάνουν κάτι δημιουργικό: Όπως εξηγεί η Laura Vanderkam, η δημιουργικότητα δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι. Είναι κάτι που το εξασκείς. Πολλοί επιχειρηματίες κάνουν δραστηριότητες που τους βοηθούν στο να αυξήσουν τη δημιουργικότητα τους. Και βρίσκουν χρόνο να τις κάνουν το πρωί. Αυτές μπορεί να είναι: η ζωγραφική, η αρθρογραφία ή το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =