αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που δεσμεύονται να κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι χωρίς «ναι μεν αλλά»

Τέσσερα πράγματα που δεσμεύονται να κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι χωρίς «ναι μεν αλλά»

Είναι συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι και μπορεί να τις «αντιγράψει» ο καθένας. Αρκεί να θελήσει σοβαρά να τις βάλει στο πρόγραμμα του. Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 4 πράγματα που δεσμεύονται να κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι χωρίς «ναι μεν αλλά». Τα κάνουν, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι μπορούν να τους δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να πετύχουν τους στόχους τους. Και δεν ψάχνουν… δικαιολογίες για να τα αποφύγουν.

1# Είναι επίμονοι. Υπάρχει μια παλιά ιαπωνική παροιμία που λέει: «Πέσε επτά φορές, αλλά σήκω οκτώ». Η αποτυχία, τα εμπόδια και οι αποτυχίες είναι μια αναπόφευκτη πτυχή του ταξιδιού για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Η αποτυχία σάς δίνει τις ενδείξεις για να μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε όπως χρειάζεται. Αλλά η αποτυχία τρομάζει τους ανθρώπους. Τους εμποδίζει ακόμη και να προσπαθήσουν. Για άλλους, μετά από μερικές κλειστές, αποφασίζουν ότι έχουν τελειώσει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεσμεύονται να μην τα παρατάνε, όσες φορές κι αν πέσουν κάτω.

2# Κάνουν παρέα με τους σωστούς ανθρώπους. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ξεκινούν ένα νέο challenge είναι να προσπαθούν να κάνουν το ταξίδι μόνοι τους. Θα πας πολύ πιο μακριά, πιο γρήγορα, όταν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου. Αυτό δείχνουν και πολλές έρευνες. Επίσης, κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου ίσως χρειαστεί να αφήσεις πίσω κάποιους ανθρώπους. Θυμήσου το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

3# Κάνουν τη δουλειά. Οι άνθρωποι περνούν αμέτρητο χρόνο κάνοντας όνειρα για την επιτυχία, αλλά σπάνια κάνουν κάτι για να την κάνουν πραγματικότητα. Πρέπει να κάνετε τη δουλειά, με συνέπεια. Και τον χειμώνα. Και το καλοκαίρι. Και όταν έχετε όρεξη και όταν δεν έχετε. Αν θέλετε να πετύχετε μεγάλα αποτελέσματα, ετοιμαστείτε να κάνετε πολλή δουλειά. Δεν είναι πάντα «λαμπερό», αλλά θα αποδώσει.

4# Μαθαίνουν συνεχώς. Να είσαι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Οσο περισσότερο εμβαθύνετε και κάνετε τη δουλειά, τόσο περισσότερο θα κατανοήσετε τους τομείς στους οποίους μπορείτε να βελτιωθείτε. Εξάλλου στην εποχή μας η πρόσβαση στην γνώση είναι ακόμα πιο εύκολη. Από βιβλία ακόμα και στα Ελληνικά, μέχρι τα κατάλληλα websites, podcasts ή online μαθήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =